Terrorszervezetté nyilvánítaná a húszi lázadókat Szijjártó Péter

2024. február 03. 16:53

„Nincsen szükségünk egy újabb olyan globális jelenségre, amely az inflációs folyamatokat megint elkezdi pörgetni” – hangoztatta a külügyminiszter.

2024. február 03. 16:53

A jemeni síita húszi lázadók terrorszervezetté nyilvánítását kezdeményezte az Európai Uniónál Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szombaton Brüsszelben, valamint arra is javaslatot tett, hogy a közösség nyújtson támogatást a jemeni parti őrségnek a tengeri hajózás biztonságának garantálásához. A tárcavezető az EU informális külügyi tanácsülését követő sajtótájékoztatóján azt hangsúlyozta, hogy a kontinens és a világ is megszenvedi a Jemen jelentős területeit ellenőrző felkelők támadásait a Vörös-tengeren, amelyek veszélyeztetik a világkereskedelem szabadságát, biztonságát és kiszámíthatóságát. 

És ez mostanra már egyre több magyarországi, Magyarországon működő vállalat számára is érezhető problémákat okoz, 

részben a szállítási idők megnövekedésével, kiszámíthatatlanságával, részben pedig a szállítási költségek növekedésével kapcsolatban” – mutatott rá a tárca közlése szerint. „A kelet-nyugati és a nyugat-keleti irányú szállítások az európai gazdaság számára kritikus fontosságúak (.) Az, hogy Afrikát meg kell kerülni a szállítmányok egy jelentős részének, plusz heteket jelent szállítási időben, és sok-sok tíz- és százezer dollárnyi plusz költséget, s nekünk nincsen szükségünk ma egy újabb olyan globális jelenségre, amely aztán az inflációs folyamatokat megint elkezdi megpörgetni” – emelte ki Szijjártó.

(MTI)

Fotó: Szijjátó Péter Facebook-oldala

Összesen 175 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alexandrosz-2
2024. február 04. 09:27
Kakadu megint alányalt rendesen a zsidó gazdáinak. Nem volt elég a 85+50 milliárd eurónk az ukrán magyargyilkosoknak. A magyarokat félholtra verő antifát még nem sikerült neki terrorszervezetté nyilvánítani. Ninxs ra se oka, se ideje. A zsideszes gecik tetteit kell figyelni, nem azt, amit hazudoznak.
B_kanya
2024. február 04. 09:20
de France 2024. február 03. 20:23 "Ki foglalkozik Magyarországon a belpolitikával ?" https://magyarnemzet.hu/rovat/gazdasag Itt kellene turkálnod, de hát ezek csak "termelési jelentések".
B_kanya
2024. február 04. 09:16
"de FranceB_kanya 2024. február 03. 23:00 Szijjártó a kormány mindenes embere, de az egész bagázsról beszélek." Tehát pofára estél, amiért Peti miniszteren kéred számon a belügyeket, csigazabáló....
B_kanya
2024. február 04. 09:15
"Lajoss 2024. február 04. 07:54 Akkor jön most a húszi-infláció…de nagy marha vagy,te,Robokuty…" Az a gond lajo$$, hogy ha van 1 millió tonnányi hajótér és 10 napos az út, akkor napi 100e tonna rakományt dobnak ki Amszterdamban, Rotterdamban - Pireuszban egyelőre még nem annyit, mert pld a Budapest-Belgrád vasút nincs kész, de hagyjuk most a hasznukat féltő alföldi németeket.... Ha azonban 20 nap az út, akkor bár a tengereken továbbra is napi 1 millió tonna utazik, sajnos a kikötőkbe csak napi 50e tonnát tudnak kirakni. Ezt áruhiánynak hívják. Szóval, ki a marha balf444$$lajo$$? A számok még mindig a balf444$$zok ellenségei.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!