A kínai gazdaság egyszerűen túlnőtte az európait

2024. február 16. 12:18

Itt lenne az ideje a józan észre térésnek és az elszigetelés politikája helyett átállni az együttműködésre.

2024. február 16. 12:18
Szijjártó Péter
Szijjártó Péter
Facebook

„Európának szembejött a valóság, a kínai gazdaság egyszerűen túlnőtte az európait. Itt lenne az ideje a józan észre térésnek és az elszigetelés politikája helyett átállni az együttműködésre.

Mi sokat profitáltunk az észszerű, kölcsönös tiszteletre alapuló politikánkból, hiszen a modern kínai beruházások a magyar gazdaság hosszú távú növekedésének zálogát jelentik.”

Nyitókép: Facebook
 

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2024. február 22. 22:50 Szerkesztve
" ...hiszen a modern kínai beruházások a magyar gazdaság hosszú távú növekedésének zálogát jelentik.” Fenéket azt jelentik! Ezek a kínai befolyás és tőlük való függés kiépítését jelentik! Ez most a beetetés időszaka, pillanatnyi anyagi előnyöket jelent. Később aztán... Vagy ki hiszi el, hogy az ócsó kínai kütyük, amiket ráadásul ingyen szállítanak Kínából kb. a reális ár 1/10-éért, valódi üzleti alapon, pusztán szívjóságból kerülnek gyakorlatilag ingyen a nyugati vásárlókhoz? Ugyanez már egy előző menetben megtörtént, amikor a nyugati világ a termékek gyártását átadta Kínának, a technológiákkal együtt, leépítve ezzel a hazai gyártási kapacitásokat és képességeket. Mindezt a rövid tavú haszon érdekében. Ez önmegsemmisítő bűn volt, most kezdik a számlát megfizetni. Mese az aranytojást tojó tyúk levágásáról - mindenki ismeri...
kokrowatz-0
2024. február 16. 17:51
úgy könnyű, ha ujgur rabszolgákat ingyen dolgoztatnak.
Beszélgető
2024. február 16. 16:57
Inkább úgy mondanám, hogy az európai gazdaság alul zsugorodta a kínait! Kína megtorpant, eu beleállt a földbe.
bodrigyuri
2024. február 16. 14:24
Petikakakdu! Segíts Dzsudzsinak, mert beleállt a földbe a cége!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!