Örülök annak, hogy Novák Katalin elnök asszony aktív a külpolitikában

2024. január 11. 18:43

Nyitása Ukrajna felé pozitív volt és hasznos.

2024. január 11. 18:43
null
Demkó Attila
Demkó Attila
Facebook

„Tegnap részt vehettem Novák Katalin köztársasági elnök asszony a diplomáciai testület számára adott újévi fogadásán.
Novák Katalin számos olyan dolgot elmondott, amiben én is mélyen hiszek.
1. A realitások számítanak nem a vágyak/ideológiák/elméletek. Aki ezekre épít, veszít.
2. Európának és az egész Nyugatnak meg kellene tanulnia, hogy felnőtt körülötte a világ. Nem oktathatjuk kényünkre-kedvünkre sem Indiát, sem Kínát – de még az ázsiai nagyoknál kisebb ligában focizó oroszokat sem.
3. A demográfia kulcstényező, ha a hanyatláson nem változtatunk, akkor minden évtizeddel jelentéktelenebb tényező lesz a Nyugat. A migráció pedig nem megoldás (teszem hozzá már én) hanem katasztrófa jelen formájában, a demográfiai és kulturális ébredés a megoldás.
4. Magyarország nem fogadja el a lekezelést, 20 éves EU és 25 éves NATO tagként nem vagyunk »újak« – és teszem hozzá már én, nem azért léptünk be a nyugati integrációs szervezetekbe, hogy szolgai módon bólogassunk mindenre, amit mondanak nekünk. A Nyugat ereje pontosan az egyet nem értés lehetőségében rejlik. Lehet, hogy Magyarország kormányának nincs igaza valamiben, de ha »árulás« nem mindenben beállni a sorba, akkor a NATO vagy az EU nem az egyenlők integrációja.
Személy szerint örülök annak, hogy Novák Katalin elnök asszony aktív a külpolitikában. Nyitása Ukrajna felé pozitív volt és hasznos – bármennyit is támadták egyébként pont jobbról ezért egyesek. Remek a csapata is, és ezt nem azért mondom, mert többen is régi ismerőseim és barátaim. Köszönöm a meghívást.”

Nyitókép: Facebook

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alexandrosz-2
2024. január 12. 22:49
Megazanyádpicsája demkó!
Csigorin
2024. január 12. 16:24
nem a konfliktusban a minket gyulolo ukranokkal szemben a minimum a semlegesseg, de ne nyalja a segguket.
counter-revolution
2024. január 12. 13:54
Rohadék ukrángyimkó...
Bp1964
2024. január 12. 09:57
Demkó csak saját magát hozza. Esze, tudása kevés, pofája van, és a nyelve minden seggben jártas.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!