Tényleg nem értik

2023. december 12. 17:55

Nehéz élete van a politikával foglalkozó elemzőnek.

2023. december 12. 17:55
null
G. Fodor Gábor
G. Fodor Gábor
Origo.hu/888

„Hallgatni ennyi baromságot, ami a baloldali elemző és beszélgető műsorokból kijön, az ember már-már veszélyességi pótlékot kérne, de hát őket is meg kell hallgatnia valakinek.

A baloldalon még mindig nem szálltak arról a bicikliről, hogy meghatározzák, vajon mi is az a rendszer, amiben élünk. Késhegyig menő vitákat folytatnak arról, hogy vajon ebből vagy abból a politikatudományi iskolából nézve milyen elnevezés is következik és hogy melyik is fejezi ki a legjobban az Orbán által fémjelzett rendszernek a lényegét. Elképesztő szómágiában vannak.

Azt mondják, hogy ha azt mondjuk rá, hogy demokrácia, az azért még sincs így rendben, kell tehát elé valami jelző. Így lesz a világ, amiben élünk szimulált, romlott, beteg, zombi, szelektív, irányított, populista vagy éppen diffúzan defektív demokrácia (jelentsen ez bármit is). Aztán jön a másik irány, ők azt mondják: milyen demokrácia, megőrültél? Napnál világosabb, hogy autokráciában élünk, nem is akármilyenben: választási, populista, fél- vagy egész, kapitalista, korlátozott autokrácia az, amit Orbán épít.

Tévedsz, mondja a következő irány, nem látod, hogy ez hibrid rezsim, ráadásul kívülről korlátozott, vagy éppen egy még nem teljesen világos átmenet demokrácia és diktatúra között.

Nyitókép: Orbán Viktor Facebook-oldala

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
macskusz-4
2023. december 18. 20:48
Röf,röf,röf, mondta a megszottyant éttermiségi.
macskusz-4
2023. december 18. 20:47
A demokrácia olyan,amilyennek az Atheni szín ábrázolja.
macskusz-4
2023. december 18. 20:46
LE VAGYSZARVA. ( Madách Imre)
Lajoss
2023. december 14. 18:51
Taigetosz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!