Nagy pelyhekben hull a hó Budapesten (Videó)

2023. november 30. 08:53

Dél-Pesten, Dél-Budán, a 8. Kerületben és a hegyi kerületekben is nagy pelyhekben esik a hó.

2023. november 30. 08:53

Az égbolt nagyrészt felhős lesz. A fokozódó csapadékzónából főként eső várható, míg a főváros és az északkeleti területek felé hózáporokra számíthatunk. Az Északi-középhegység és a Dunakanyar térségében vastag hótakaró is kialakulhat – írta meg az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A halmazállapot-váltás területe fokozatosan észak felé tolódik, így az eső után fagyott eső, majd ónos eső is előfordulhat a nap folyamán.

A havazás a legtovább az északi határon tarthat ki.

 A déli szél kezdetben csak néhány helyen élénkül meg, estig, majd délkeleten erősödik meg. A nappali hőmérséklet általában +2 és +7 fok között mozog, míg a főváros és az északkeleti harmad területén csak -2 és +1 fok között alakul. Késő estére az időjárás -1 és +9 fok között enyhül, dél felé haladva egyre magasabb hőmérsékletekre számíthatunk.

Mutatjuk, hogyan havazik a fővárosban cikkünk írásakor:

***

Nyitókép: Bernd Wüstneck/picture alliance via Getty Images

 

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sztrovacsek
2023. november 30. 10:31
Tényleg? Én meg azt hittem tél van.... :DDD
NeMá
2023. november 30. 09:10
Edzenek már a sí-futópályára, csak nehogy lefagyjon a faszuk mint a Svéd csávónak!
Pandaka pygmaea
2023. november 30. 08:58
Kamugeri rémálma... :D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!