Itt a kedd: a Guardiannál szidták a momentumosok Magyarországot

2023. október 24. 09:27

Az Európai Bizottságnak továbbra sem kellene elutalnia a Magyarországnak járó eurómilliárdokat, Orbán Viktor külpolitikája pedig aláássa Ukrajna érdekeit – többek között ezeket nyilatkozták Brüsszelben a Guardian tudósítójának a momentumos képviselők.

2023. október 24. 09:27

A Guardianban szidta a magyar kormány külpolitikáját Berg Dániel, a Liberálisok és Demokraták Szövetsége Európáért alelnöke, a II. kerület alpolgármestere, aki úgy véli, 1956 szellemisége jobban jelen van ma Kijevben, mint Budapesten.

Nem fogták vissza magukat a Momentum politikusai

A Brüsszelből tudósító Bayer Lili cikkében a momentumos politikus azt állítja, Orbán Viktor „megalázkodott” Vlagyimir Putyin orosz és Hszi Csin-ping kínai elnök előtt, amikor velük tárgyalt, és ezzel aláásta Ukrajna és a NATO érdekeit.

Ezt is ajánljuk a témában

Orbán Viktor a nagypályán

Elszigetelődni nem úgy szokás, hogy az ember három nap alatt három nagyhatalommal fog kezet – de nem is ez Magyarország problémája. Kohán Mátyás írása.

A Guardian másik cikkében – szintén Brüsszelből, Bayer Lili tudósításában – Cseh Katalint idézik, aki szerint a magyar kormány nem jóhiszeműen járt el a tárgyalások során, és nem felel meg teljesen az elvárásoknak az igazságszolgáltatás függetlenségével kapcsolatban. Lefordítva:

a Momentum alapítója szerint Magyarországnak nem kellene megkapnia az országnak tényszerűen járó eurómilliárdokat.

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Összesen 88 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szutykok
2023. november 09. 21:22
A tolvaj ciganynak mi köze van Magyarországhoz?:D
Lajoss
2023. október 25. 19:22
Az orbán-rezsim ámokfutására rámegy az ország.
kovsa
2023. október 24. 21:10
"kovsa 2023. október 24. 16:38" Folyt. Még valami. Ha bárki elhinné, Herr Schröder, ex német kancellár, a hatalmas gázkitermelési tapasztalatával, esetleg, nemzetközi kereskedelemben szerzett hiánypótló tudásával érdemelte ki a Gasprom igazgatósági tagságát, vagy Hunter Biden a Burizma, v. mi, felügyelőbizottsági tagságát pótolhatatlan gázszállítási vagy gáz elemzési ismereteinek köszönhette, az valószínűleg, még a fogtündérben (nem a Verhofstadt féle) is hisz. Valószínűbb, hogy így fizették ki vmilyen egyéb szolgáltatásukat, melyeket az említett cégeknek nyújtottak a megbízásuk előtt.
Gonella
2023. október 24. 17:57
cseh a botmixeres már kikapta a maga részét, úgyhogy simán kampányol a pénzünk ellen, talán még siker díjat is kap, ha nem jön meg a lé.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!