Ukrajnából jöttem, mesterségem címere

2023. szeptember 28. 12:30

Az eset laboratóriumi körülmények között mutatja meg, hogy a liberálisok, a progresszívek, a woke-ok számára nincs múlt, nincs kontextus.

2023. szeptember 28. 12:30
Lánczi Tamás
Lánczi Tamás
Mozgástér blog

„Néhány napja bejárta a világsajtót a hír, hogy Justin Trudeau és Volodimir Zelenszkij együtt vastapsolta a náci rezsim élcsapatának egyik harcosát, mint Kanada és Ukrajna hősét. Az ünneplés alanya Jaroslav Hunka, aki bizonyítottan, és a saját bevallása szerint is a Waffen-SS galíciai hadosztályában szolgált a kelet-ukrajnai fronton. A zsidó szervezetek azonnal felháborodásukat fejezték ki az ügyben, mivel az egység több háborús bűn végrehajtásában is szerepet játszott.

Ezt is ajánljuk a témában

Az ilyen emberek, mint Hunka magukkal hordják a múltjukat, a titkaikat a legvégső pillanatig. Olykor még utána is. Rejtőzködnek, titkolóznak, falakat vonnak maguk köré.

Hunkának, ha lett volna önuralma és nem hajtotta volna valami bele ebbe a szédítő tapsviharba, akkor soha nem vállalta volna ezt a szégyenteljes szereplést. De ő elhitte, hogy a sors a kanadai állam képében igazságot szolgáltat neki, és az emberek végre megértik az ő áldozatát, mert neki is kijár a megbecsülés. Végső soron még a legszennyesebb emberek is bizonyítani akarják a tisztaságukat. Ezért, akár az éjszakai lepkék repülnek bele a lángba, a fénybe, ami végül fellobbantja őket.

Hunka blogot is vezetett, amelyben önvallomásokkal próbálta tisztázni motivációit és élettörténetét (még véletlenül sem angolul, hanem ukrán nyelven). »Az én nemzedékem« című, az ukrán nacionalizmustól túlfűtött írásában perverz módon a zsidó diaszpórához hasonlította a nyugati világban szétszórva élő-túlélő, egykor az SS-ben szolgált társait. Idézet: »Isten akarata volt az, hogy Izrael törzséhez hasonlóan bejárjuk a világot, és beszéljünk Ukrajnáról. (...) Nehéz küldetés volt, mert a világ keveset tudott rólunk, és amit tudott, azt a szomszédjainktól tudta, hamisan. (...) Lassan személyes kapcsolatokkal és kulturális munkával elnyertük a nyugati nemzetek általános támogatását a saját igazságunk, a saját oldalunk számára.« Az obszcenitás magasiskolája ez. Itt, ebben a textusban vall arról is, hogy tizennégy évesen, 1939-ben Beregszászban felnőve áhítattal várta »a mitikus német lovagokat, akik agyonverték a gyűlölt lengyeleket«. A birodalom páncélosai helyett azonban vörös csillagos katonák érkeztek keletről. Megkezdődtek az NKVD által vezényelt deportálások Szibériába. De nem értette/értették azt sem, hogy miért menekülnek a lengyel zsidók »egy olyan civilizált nép elől, mint a németek«. 1941-ben megtörtént a német bevonulás, akiket a saját bevallása szerint felszabadítóként ünnepeltek. Negyvenháromban már a saját szemükkel látták, hogy a teutonok visszavonulóban vannak keletről és vészjóslóan közeledik Ukrajna felé a mindent felemésztő Vörös Hadsereg. Úgy érezték, hogy most rajtuk a sor. Ekkor csatlakozott ő és nyolcvanezer társa a Waffen-SS galíciai hadosztályhoz. Még csak nem is a saját zászlajuk alatt, nem önálló ukrán hadseregként léptek fel, hanem beolvadva Hitler és Himmler fekete seregébe.

Épeszű, ép erkölcsű ember nem tapsolhatja meg ezeket az embereket semmilyen körülmények között.

Az eset laboratóriumi körülmények között mutatja meg, hogy a liberálisok, a progresszívek, a woke-ok számára nincs múlt, nincs kontextus, csak a jelen, és annak átgyúrása olyan halmazállapotúvá, amilyenre éppen szükségük van. Bármilyen abszurditásokon át vezet is az út a végeredményig.

Ugyanúgy mázolják szivárványszínűvé azt az ukránt, aki önkéntesen jelentkezik az SS-be, mint ébenfekete bőrűre az angol királynőt. Ez a woke-alkímiája, szemfényvesztése. Így szemlélve már semmi meglepő nincsen abban, hogy egy liberális-ultraprogresszív demokráciába kontrasztok nélkül belesimulhat egy ilyen ember, mint Hunka.

Ezt is ajánljuk a témában

Van erre egy konkrét pszichiátriai diagnózis: moral insanity. Azaz: erkölcsi elmezavar.

A történet tragikus mellékszála, amely eddig elkerülte a sajtó figyelmét, az pedig éppen az a tény, hogy Hunka alakulata részt vett a ternopili járásban található, kétszáz házból álló Huta Pieniackában hozzávetőlegesen ezerötszáz lengyel civil kirablásában és legyilkolásában. (Azt természetesen nem tudni, hogy az ünnepelt »hős« milyen szerepet vállalt ebben az eseményben, erről az atrocitásról valamiért egyetlen egyszer sem ír a blogjában.) A lengyelek 2003-ban végzett vizsgálata során egyértelműen kiderült (amelyet az Ukrán Tudományos Akadémia is megerősített), hogy a galíciai SS 1944 februárjában mészárlást hajtott végre ebben az isten háta mögötti faluban (a negyedik SS rendőrezreddel vállt-vállnak vetve).”

Nyitókép: képernyőkép, YouTube

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alexandrosz-2
2023. szeptember 29. 07:28
Jobberként versengve nácizni 33+ éve, miközben a komcsi mocskok hajszála se görbült eléggé szánalmas dolog lánczi! Persze ha zsidó vagy, meg kommunista geci, akkor érthető. De ez esetben miért nem a kies sivatagodban ajvékolsz a sajátjaidnak? Ha meg goj vagy, akkor dugd fel magadnak, meg a filoszemita nácizós buzi kuckoldkonzi haverjaidnak a kettősmércéteket. Torkig.
Hillary Clinton bázisdemokrata
2023. szeptember 29. 07:08
Azért ne démonizáljuk már a nemzetiszocialistákat, meg ne csináljunk már szentet a zsidókból
Bell & Sebastian
2023. szeptember 29. 01:12
Akitlosz! Amit a németek produkáltak szervezésben a két világháború alatt, azt koppintja mindenki több-kevesebb sikerrel. Csak nem szokás bevallani. Azok szidják fröcsögő nyállal a leghangosabban az SS -t, akik biztosak benne, hogy sosem kapnának fekete Hugo Boss egyenruhát, mert vulgármagyarul csak egy puncik, a férfiasság egyetlen jele nélkül.
Bell & Sebastian
2023. szeptember 29. 01:03
Pont ma került szóba, mivel aránylag sok az ukrán származású betelepült mifelénk, hogyan megy nekik a beilleszkedés? Pont mint a cigányoknak, ukránok maradnak 600 év után is. Konkrétan nem állják a fokhagyma és szenteltvíz mellett a nagybetűs rendet, em pont az a törvénytisztelő fajta. De legalább agresszívek a pénzért törtetésben. Ezt a népséget is átugrotta vagy kikerülte a civilizáció, mint a románokat. Egyik sem való parkettás lakásba.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!