Elítélték az angol férfit, aki öngyilkos merénylőket akart küldeni a Puskás Arénába

2023. szeptember 26. 10:39

Egy év börtönt kapott.

2023. szeptember 26. 10:39

Elítélték azt az angol férfit, aki robbantással fenyegetőzött még 2021-ben a Hollandia-Csehország Európa-bajnoki labdarúgó-meccs előtt, majd megzsarolta az UEFA-t – vette észre a Bors.

Mint ismert, több mint két évvel ezelőtt ijesztő üzenetet kapott a nyári foci EB alatt az Európai Labdarúgó-szövetség. Az üzenet küldője azzal fenyegetőzött, hogy 

merénylők mennek az egyik meccsen a nézők közé és megölik őket, hacsak nem fizetnek váltságdíjat kriptovalutában. 

Az ügy azért okozott okozott „kellemetlen pillanatokat” a szervezőknek, mert a férfi a nyolcaddöntő csúcsmeccsét akarta tönkretenni, amely a Hollandia–Csehország összecsapás volt, amelyet 2021. június 27-én rendeztek meg a Puskás Ferenc Stadionban. 

A kommandósok hamar akcióba léptek

A lap felidézte, hogy Angliában hamar kiderítették, hogy az üzenet a Londontól nem túl távoli, dél-angliai kisvárosból, Aldershotból érkezett a brit segélyhívó 999-es számára, így a kommandósok azonnal akcióba léptek, és megkeresték a férfit.

Miután rajtacsaptak, Joshua Udall percek alatt megtört és elmondta, hogy valójában nem akart tömegmészárlást rendezni, csak így akart pénzt szerezni a rákbeteg apja kezelésére. Megtalálták nála a telefont is, amelyről az üzenetet írta.

Kiderült az is, hogy a férfi enyhe autizmussal küzd,

de tisztában volt azzal, amit elkövetett. Édesapja azóta elhunyt.

A bíróság egyévnyi börtönre ítélte a 34 éves férfit – közölte a Bors.

Nyitókép: Trenka Attila/Mandiner

 

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ergit
2023. szeptember 26. 15:07
Tehát, attól, hogy valaki autista, még lehetnek gyilkolós tervei, vagy gyilkolós tervvel való zsarolása. Megint tanultam valamit...
ghelmddfd
2023. szeptember 26. 11:20
Ítél? Ezt az új-ónemmagyar libernyák, bírnyák hangot nem rakem. Na egal. Ez is egy heros. Nem kell ide ilyen libernyák stadion, vírus van, dúzerolni kell. Paraziták ezek a stadionos ide oda futogálók, és az egyéb is. Libcsizmus a stadion!
gyzoltan-2
2023. szeptember 26. 11:15
"Elítélték az angol férfit, aki öngyilkos merénylőket akart küldeni a Puskás Arénába Egy év börtönt kapott." A felvezetés olvasása után rögtön az volt a gondolatom, hogy ez annyira angol, mint jómagam... Menten a kiválasztottság ugrott be, mint minden gondnak az eredője.., de még a magyarázat mellett is gyanús az enyhe ítélet... Bezzeg nálunk, az igazi demokrácia hazájában..! A fél-legális Magyar Nemzeti Arcvonal vezetője Györkös István nem fenyegetődzött, mégis a bevált ÁVO-s metodika szerint hajnalok hajnalán törtek rá, holott egy hivatalos hatósági határozat elégséges lett volna szervezete felszámolására... Mint ismert, az elbaltázott akció "balesettel" végződött, és a hisztériás ismert ítélettel végződött... Biztos, hogy (csak?!) Györkös István hibázott, netán kiszámított provokáció történt..? Ez a szervezet még a Gyurcsány alatt is zavartalanul működhetett, sőt az Orbán éra jelentős időszakában is... Mi változott, mi történhetett..?
need-info
2023. szeptember 26. 11:10
Kirobbanó formában volt a pasi...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!