Zsigmond Barna Pál lesz az Európai Uniós Ügyek Minisztériumának parlamenti államtitkára

2023. augusztus 08. 21:41

A fideszes országgyűlési képviselő kijelentette, „küldetésének teljesítéséhez segítségére lesz mindaz a tapasztalat, amelyet a külpolitika terén szerzett”.

2023. augusztus 08. 21:41

Zsigmond Barna Pált kérte fel az Európai Uniós Ügyek Minisztériuma parlamenti államtitkárának Bóka János miniszter.

A fideszes országgyűlési képviselő, az Országgyűlés Külügyi Bizottságának alelnöke közösségi oldalán kedden azt írta: „a feladat nem egyszerű, de annál fontosabb. Ráadásul izgalmas időszak elé nézünk, hiszen az európai parlamenti választás is közeleg. A célunk az, hogy Brüsszelben olyan döntések szülessenek, amelyek a magyarok érdekeit szolgálják, és hogy a 2024-es, soros uniós elnökségünk sikeres legyen.”

Hozzátette:

 küldetésének teljesítéséhez segítségére lesz mindaz a tapasztalat, amelyet a külpolitika terén szerzett; 

nemzetközi szervezeti keretek között a NATO Parlamenti Közgyűlése magyar delegációjának vezetőjeként, illetve az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlése magyar delegációjának helyettes vezetőjeként, és a Jogi Bizottság tagjaként, vagy az Országgyűlés Külügyi Bizottsága alelnökeként, illetve a Külgazdasági és Külügyminisztériumban főkonzulként, majd miniszteri biztosként.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

Orbán mindentudó brüsszeli „serpája” – Bóka János

A kedden miniszteri esküt tevő Bóka János készítette az uniós csúcstalálkozók háttéranyagait a miniszterelnök számára; ő volt az, aki lefolytatta a kapcsolódó előzetes tárgyalásokat. Mit kell még tudni az új európai uniós ügyekért felelős miniszterről?

Nyitókép: Zsigmond Barna Pál Facebook-oldala

 

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
llnnhegyi
2023. augusztus 09. 13:50
Gratulálunk! Jó munkát kívánunk. A moslékkoalició megint bukott. Dobrev Klára büdöslábú komenista maradvány is rákapott a kannásborra! Máris iszik,mint a kefekötő ! Tajtrészegen döglik a dikóján Ő is kapott egyet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!