Tudta? – a külföldön dolgozók jövedelmére is rálát a NAV

2023. június 23. 13:12

Ha valaki külföldön dolgozik, utána kell járnia annak, hogy jövedelme után melyik államban kell megfizetnie a közterheket.

2023. június 23. 13:12
null

A nemzeti adóhatóságok megosztják egymással adataikat, a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz (NAV) is befutnak az információk a Magyarországon élők más országban szerzett, de Magyarországon adóköteles jövedelméről – hívta fel a figyelmet az adóhatóság pénteken az MTI-nek küldött közleményben.

Kiemelték, ha valaki külföldön dolgozik,

utána kell járnia annak, hogy jövedelme után melyik államban kell megfizetnie a közterheket.

A külföldi adóhatóságok az adatküldés mellett külön jelzik a NAV-nak, ha Magyarországon adózó jövedelem szerepel adatbázisukban – írják a közleményben.

Példaként említik egy szerb-magyar kettős állampolgár esetét, aki egy német anyavállalat Dubai-beli cégétől kapott jövedelmet Kínában végzett munkájáért, a 150 ezer eurós fizetést az illető szerbiai bankszámlájára utalták.

A NAV ellenőrzéséből kiderült – az adatok, iratok, nyilatkozatok és a kettős adóztatás elkerüléséről szóló egyezmények alapján –, hogy a jövedelem után Magyarországon kell adózni. Így, az eljárás alatt egyébként együttműködő magánszemély megfizette a több mint 15 millió forint adót.

(MTI)

Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2023. június 23. 20:11
Csak a kaszinókat nem sikerül bekötni a NAV-ba..érinthetetlenek..:(
files32
2023. június 23. 17:58
Majd ne lepődjön meg a kűföldön adózó, ha itthon IS megvámolják a fizetését.
Neville
2023. június 23. 15:22
"Régen a zsaru sliccedbe nyúlhatott, ha politikailag ért gyanú. Ma már a zsebed kutatja át a szerv, és a pénzügyisnél van az adu." https://youtube.com/watch?v=u8G9yAZjD3Y&feature=share8
Akitlosz
2023. június 23. 14:58
Ha én leszek a jegybankelnök - de persze nem - akkor a lehető leggyorsabban bevezetem az 50 000 forintos bankjegyet. Zrínyi Ilona grófnő jól fog mutatni rajta. https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/e/e7/Zrinyi_ilona.jpg Emellett a forint mellett stabil, abszolút inflációmentes pénzt is, párhuzamos valutaként. 1 dukát = 100 dénár = 73 759 mai forint. Így aki akarja jobbára ki fogja tudni védeni az infláció hatásait. Nem csak Magyarországon, így a pénz népszerű lenne nemzetközileg is. Mivel a jegybankelnöknek rendeletalkotási joga van, így ehhez nem kell a kormány, az országgyűlés engedélye.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!