Kiderült, mit tanácsolt Ferenc pápa Karácsony Gergelynek (VIDEÓ)

2023. május 01. 07:29

A főpolgármester elárulta, „nagyon jó munkakapcsolatban van a főváros a Vatikánnal”.

2023. május 01. 07:29
null

Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere április 9-én arról számolt be közleményben, hogy Ferenc pápa magánlátogatáson fogadta. A találkozóra családja is elkísérte.

A főpolgármester nemrég egy interjúban számolt be arról, miről beszélgetett a szentatyával ezen a találkozón. Karácsony az RTL Klub híradójának azt nyilatkozta, „a szentatya azt mondta, hogy úgy ismerte meg a magyarokat, mint akik egy békés, nyitott és szeretetteli nép. Én erre azt mondtam,

– fogalmazott.

A beszélgetésük során a pápa azt a kérdést is felhozta, hogy hogy jön ő ahhoz, hogy tanácsokat adjon egy politikusnak. Erre Karácsony úgy reagált, hogy „ha van valaki, akinek a tanácsaira a politika rászorul Magyarországon és az egész világon, az éppen a Szentatya”.

Karácsony szerint a pápa beszédeiben a nyitottságra szólított fel. A főpolgármester megjegyezte, hogy egy-egy beszédet többféleképpen is lehet értelmezni, de szerinte „ezekben a kormány is megtalálja azokat a mondatokat, amelyekkel azonosulni tud”

Falak helyett hidak

Az interjúból az is kiderült, hogy azért egy Lánchídról készült fotót ajándékozott a pápának, mert úgy véli a Lánchíd volt a pápalátogatás szimbóluma, illetve a magyaroknak is nagyon fontos a híd.

– hangsúlyozta.

„Végül is azt az útravalót bízta rám ebben a beszélgetésben, hogy egy politikus falak helyett mindig hidakat akarjon építeni, a szó szoros és átvitt értelmében is” – idézte fel a találkozón kapott tanácsot Karácsony Gergely.

A főpolgármester szólt arról is, hogy „nagyon jó munkakapcsolatban van a főváros a Vatikánnal”, így kerülhetett sor a kettejük találkozójára is, amire azért volt szükség, hogy a „budapestiek üzenetét” át tudja adni Ferenc pápának. 

Karácsony Gergely interjúját teljes hosszában itt tekinthetik meg:

Nyitókép: Karácsony Gergely Facebook-oldala

***

 

Összesen 92 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
konfucius
2023. május 02. 00:22
A munkakapcsolathoz munka is kéne, geri. Ti viszont semmit nem dolgoztok. Ne hazudj.
aldasban es hitben elve
2023. május 01. 19:22
A találkozó előtt nem lett volna szabad elhallgatni a Szentatya előtt, hogy ama főpolgármester, akivel találkozást vállalt, olyan mocskos strici, aki a hivatkozott "hídépítés"-t abban látja, hogy összeköti a saját vizeletének tervezett célállomását a szentelt víz tartóval. Aljas, rohadt, képmutató gazember. Be kellene állnia naponta tükörbe és hatalmasakat köpni.
kurbitalis
2023. május 01. 16:36
HARÁCSONY! A POFÁTLAN DKurva anyádat, meg azét, aki elintézte, hogy oda tolhasd a pofádat!!! Nyilván Prőhle micskos internáci patája van a dologban.
briganti
2023. május 01. 12:33
Édes Istenem! A prolik fővárosa, a prolik tanácselnöke!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!