Súlyos félreértelmezéssel terjeszt álhírt a Telex

2023. április 15. 11:24

Ráadásul a cikket angol nyelvre is lefordították, ez pedig alkalmas arra, hogy tovább élezze a feszültségeket a szomszédos Ukrajnával, ahol továbbra is közel százezer magyar él.

2023. április 15. 11:24
null

Szerdai cikkében azzal vádolta meg a Telex Boros Imre egykori kisgazda, MDF-es politikust, minisztert, hogy Oroszország szövetségesének nevezte Magyarországot.

A kémbank magyar igazgatósági tagja elismerte: Magyarország momentán Oroszország szövetségese című cikk azonban Boros szavainak félreértelmezésén alapul – mutat rá a Transzparens Újságírásért Alapítvány.

Az ügy előzményei közé tartozik, hogy az Egyesült Államok szerdán szankciós listára helyezte a részben orosz érdekeltségű, ám Budapesten székelő Nemzetközi Beruházási Bankot, valamint annak több vezetőjét,

köztük a magyar állampolgárságú Laszlóczki Imrét, a bank alelnökét.

Erre a hírre reagált ugyanis aznap este a HírTV-ben Boros, aki szó szerint ezt mondta: „Én úgy gondolom, hogy egy lépéssel le vannak maradva az urak (az amerikaiak), mert ha Oroszországot akarják ütni (az amerikaiak), akkor tulajdonképpen az egyik szövetségesüket ütik, Magyarországot. Tudniilik mi vagyunk az egyik első számú részvényesei ennek a banknak jó ideje.”

Boros tehát arról beszélt, hogy bár az orosz-ukrán háború miatt az agresszort (Oroszországot) kívánják szankcionálni az amerikaiak, mégis az egyik (katonai) szövetségesüket, Magyarországot büntetik ezzel a döntéssel, hiszen hazánk is jelentős tulajdonrésszel rendelkezik a Nemzetközi Beruházási Bankban, 

Az exminiszter tehát tehát valójában pont az Egyesült Államok szövetségeseként hivatkozott Magyarországra, és nem azt mondta, hogy hazánk Oroszország szövetségese.

Az egyelőre nem világos, hogy véletlen hibáról vagy szándékos félreértelmezésről van-e szó, egy azonban biztos: az ilyen cikkek alkalmasak lehetnek arra (főleg, mivel angol nyelvre is lefordította a Telex), hogy tovább élezzék a feszültségeket a szomszédos Ukrajnával, ahol magyar emberek is harcolnak a fronton. Ukrajna mellett. Oroszország ellen – zárul a Transzparens Újságírásért Alapítvány cikke.

Hogy mit is mondott pontosan Boros Imre, azt Ön is ellenőrizheti az alábbi videóban, az 56. másodperctől kezdődő részben.

Nyitókép: Képernyőmentés

Összesen 130 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
marcon
2023. április 17. 23:10
Teljesen felesleges azon agyalni, hogy a Telex szándékosan értelmezte-e félre Boros szavait, hiszen nem kérdéses: IGEN. Komolyan gondolja, komolyan gondolhatja-e bárki, hogy annyi alkalom után, amennyiszer Boros már nyilvánvalóvá tette véleményét, álláspontját ebben a témakörben, tényleg most az egyszer azt állította -minden általa eddig elmondottakat meghazudtolva-, hogy Magyarország Oroszország szövetségese?! Ne vicceljünk már - a FOS Telexen kívül gyakorlatilag mindenki azt értette, amit Boros mondani akart... Amúgy pedig ha már nyelvtanba megyünk bele, amibe végül is a Telex kapaszkodott a hazugságánál, akkor látni kellene, hogy teljesen egyértelmű Boros szándéka, és ez bizonyítható is - NINCS LEHETŐSÉG FÉLREÉRTÉSRE: Ha ugyanis Boros Magyarországra Oroszország szövetségeseként utalt volna, nem az 'urak'-hoz igazítja a ragot, hanem 'Oroszország'-hoz, tehát nem "szövetségesüket', hanem 'szövetségesét' mondott volna... ENNYI...
gekk
2023. április 16. 10:51
Boros a putyini kémbankban. Milyen szép ívű életpálya. Komcsiból komcsiba. Egy hithű komcsi útja.
etymon
2023. április 15. 21:54
Igazságpárti 2023. április 15. 18:54 "Vágom, de ezt a motyogása tette lehetővé, hallgasd meg." Semmilyen motyogás nincs! Érthető világos szavak vannak és mocskos hazudozás! Már az is egy ordas hazugság, hogy motyogás... és emiatt bármi is! Agymunka van, gondolkodás van, hogy hogyan lehet félremagyarázni..., szóba sem jön más!
Micó
2023. április 15. 18:17
Boros Imre zseniális. Nemzeti kincs.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!