Osztrák vezető politikus irigykedve tekint Magyarországra: példamutató a kormány hozzáállása szerinte

2023. március 13. 09:04

Megdicsérte Magyarországot Herbert Kickl, az osztrák FPÖ vezetője.

2023. március 13. 09:04
null

Kickl az Oroszország elleni értelmetlen uniós szankciók feloldását követeli az Orbánnal való találkozó után – írta meg a Der Standard. Kifejtették Herbert Kickl, az FPÖ elnöke és a magyar miniszterelnök találkozója után, hogy mindketten béketárgyalásokat szorgalmaznak Ukrajna kapcsán, valamint a migráció témájában is egyetértenek.

– mondta Kickl a beszélgetést követően az APA-nak. Kickl példamutatónak nevezte a magyar kormánynak az illegális migráció elleni küzdelemben tanúsított hozzáállását is. „Az EU-nak végre sebességbe kellene kapcsolnia és megfelelő intézkedéseket kellene hoznia az EU külső határainak védelmére. Ez magában foglalja a határkerítések építésének finanszírozását is” – hangsúlyozta az FPÖ vezetője.

Der Standard véleménycikke: Kickl irigykedve néz Magyarországra

A Der Standard a találkozó kapcsán véleménycikket is közölt„Kickl és Orbán – két Putyin-rajongó egymásra talált” címmel. A cikkben kifejtik, hogy „az FPÖ a magyar jobboldali nacionalistákat lélekben testvéreknek tekinti.

Orbán viszont hálás minden olyan politikai erőért, amely megtörik az EU-n belüli elszigeteltségét. Az ÖVP pedig nem határolódik el következetesen, még akkor sem, ha a radikalizálódott Herbert Kickl valahogy ijesztő számukra.”

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Összesen 144 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gyaloggos
2023. március 13. 18:40
ONNAN, arról a TERASZRÓL MINDENKI így látná! AMÚGY tényleg nagyon NAGY ötlet volt a MINISZTERELNÖKSÉGET a KARMELITÁBA KÖLTÖ9ZTETNI!
Reszelő Aladár
2023. március 13. 14:42
Ahogy megmagyarázzák, hogy kinek mit kell helyesen gondolni és kinek kell kitől és milyen mértékben elhatárolódni.
-Zsolt-
2023. március 13. 12:48
Orbán Viktor bemutatja országát az osztrák küldöttségnek a Karmelita kolostor erkélyéről: https://www.youtube.com/watch?v=uJt-D8k8_nU
Namond
2023. március 13. 12:09
Gratulálok. Orbán Balázs a kommunikációs testőr, aki vigyáz Orbán Viktor szavaira?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!