Anne Applebaum szerint Orbán Viktor viselkedése már-már az áruláshoz közelít

2022. december 23. 11:07

Az amerikai történész azt nyilatkozta a szlovákiai Pravdának, hogy ha rajta múlna, felfüggesztené Magyarország NATO- és EU-tagságát.

2022. december 23. 11:07
null

A szlovákiai Pravda Anne Applebaum történésszel és újságíróval készített interjút, amelyben Magyarországra is kitértek. Arra a kérdésre, hogy hogyan kellene reagálnia Orbán Viktor miniszterelnök politikájára az EU-nak, a NATO-nak és a szomszédos országoknak, Applebaum azt felelte, hogy ez egy nagyon összetett helyzet. „Ha lehetséges lenne, de folyamatosan azt hallom, hogy ez nem lehetséges, akkor

Budapest lépései ugyanis nagyon is ellentétesek a NATO, az EU és a szomszédok érdekeivel. Tényleg nem hiszem, hogy már azt lehet mondani, hogy bármely közösség hűséges tagja lenne. Nem akarok konfliktusokat szítani Magyarország és Szlovákia között, sem a magyarok és a szlovákok között. Természetesen sok magyar van, aki nem ért egyet Orbán politikájával. A választások azonban úgy működnek az országban, hogy a miniszterelnöknek egyértelmű többsége van a parlamentben, még akkor is, ha nem támogatják őt olyan sokan. A magyar miniszterelnök viselkedése már-már az áruláshoz közelít. Amit tesz, az veszélyezteti a szövetséget, a szomszédokat, Szlovákiát, Lengyelországot, és ez segíti Putyint és az orosz propagandát. Ez egy abszolút katasztrófa” – fogalmazott Anne Applebaum.

Összesen 306 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
akiaki
2023. január 02. 23:32
elég buta a gyík!
confitür
2022. december 28. 14:30
Ez biztos akkor jutott eszébe ennek a ricsajnak amikor verte a fejét a siratófalba. Egyébként szívesen,és emelt fővel távoznánk mind a kettő Soros-féle gittegyletből.
asdasd
2022. december 27. 14:09
sajnos tokeletesen igaza van. en csak azt nem ertem, hogy ezeken a sorokon a nyiltan putyinista orbanista szektasok miert akadnak ki? nem vagytok ti mar egy kicsit meghasonulva? 

ui.: azt azert erdekes megfigyelni, hogy az orosz es a magyar kormany/allam (Putyin es Orban) is ugyanazt a primitiv vedekezest alkalmazza. aki kritizalni meri oket es ki meri mondani az objektiv valosagot, az vagy hazaarulo (belfoldon), vagy ruszofob/hungarofob (kulfoldon).
Monostor
2022. december 25. 10:04
"Budapest lépései ugyanis nagyon is ellentétesek a NATO, az EU és a szomszédok érdekeivel." Ez annyit jelent, hogy az EU, a NATO és a szomszédok érdekei ellentétesek Budapest érdekeivel. Ilyen esetekben tárgyalni szokás, hogy közös nevezőre jussanak, de itt az ilyen történész és egyéb nagyságák azonnal azt követelik, hogy Budapest adja fel az érdekeit és tegyen idegen szempontok szerint. Ha nem, akkor ki kell zárni. Ennyi intellektuális lustaság már frusztráló.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!