Drasztikus lépéseket sürgetett Magyarországgal szemben Szabó Tímea az EBESZ fórumán

2022. november 25. 13:53

A Párbeszéd országgyűlési képviselője az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet parlamenti közgyűlésén kijelentette: nem engedhetik meg egy országnak sem, hogy „Oroszország trójai falova legyen”.

2022. november 25. 13:53
null

Információink szerint Szabó Tímea komoly kirohanásokat intézett Magyarország ellen az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet, az EBESZ minapi parlamenti közgyűlésén Varsóban. A Párbeszéd országgyűlési képviselője azt mondta, Oroszország Ukrajna elleni háborúja megmutatta, mennyire törékeny is a béke és a biztonság Európában. Az egyszázalékos támogatottságú párt politikusa azt is kijelentette, a demokratikus ellenzék tagjaként neki is fel kell szólalnia az európai békéért és biztonságért. Szerinte az Európai Unió és az EBESZ annyira erős, amennyire erős a leggyengébb tagja, majd úgy fogalmazott, „ezeket a nemzetközi közösségeket azért hozták létre, mert egyazon értékeket valljuk.

Arról is beszélt, a háború megmutatja, a tagországok mennyire nőhetnek fel ezekhez az értékekhez, és sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy vannak olyan kormányok, amelyek elárulták ezeket az értékeket. Amelyek inkább Oroszország barátságát választják, mint hogy egy olyan szuverén, független államot támogasson, mint Ukrajna. S közölte, sajnos van olyan ország, mint az övé – utalva Magyarországra –, amely az egyetlen uniós tagállam, amely még nem ratifikálta Svédország és Finnország NATO-csatlakozását, EP-képviselői pedig nem nyomták meg a gombot, amikor arról szavaztak, terrorista állammá nyilvánítsák Oroszországot. S vannak olyan országok, amelyek vegytiszta orosz propagandát terjesztenek – szögezte le.

„Ezek az országok a mi békénk és biztonságunk ellen tevékenykednek Európában. Ezek az országok elárulják közös értékeinket” –jelentette ki. „Ha mi, az EBESZ tagjai csak hátradőlünk, és tétlenek maradunk éveken, évtizedeken át, akkor annak ez lesz az eredménye.

– mint például a vétó eltörlése vagy az orosz kémbank működésének betiltása –, akkor az az Európa, amit most ismerünk, nem fog már létezni gyermekeink számára” – fogalmazott Szabó.

Majd felhívta a résztvevők figyelmét, nem engedhetik meg egy országnak sem, hogy „Oroszország trójai falova legyen, ezért össze kell fognunk, és közösen kell cselekedniük, különben a békés és biztonságos Európa nem fog létezni gyermekeink számára”.

Nyitókép: Szabó Tímea, a Párbeszéd vezérszónoka felszólal a Magyarország 2021. évi központi költségvetéséről szóló javaslat általános vitájában az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. június 10-én.MTI/Kovács Tamás

Összesen 343 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
NKFF
2022. november 27. 10:53
Nem értem mitől ilyen okos ez a tetű hazaáruló ribanc? Gondolom neki is jutott abból a pár milliárd dollárból! Nem ingyen hazaárulók ezek!
Revízió
2022. november 26. 09:26
Ez bizony a magyar kormány alkalmatlansága, hogy ezeket még nem csukták börtönbe !! A magyar állam elleni külföldi ellenérdekelt érdekcsoportokkal való szervezkedés és hazaárulás miatt ! De hogy nincs itt egy ukránhoz hasonló hazafias csoport, amely kiveri a fogait ezeknek a szemeteknek az önmagáért beszél. A Budaházy féle hazafias csoportokat bebörtönzik, akik elvégezték volna a piszkos munkát, a kormány meg puha, mint egy rohadt barack. Húzzon a fidesz is a picsába ha csak ennyire futja nekik !!!
kitiltott
2022. november 26. 08:02
Hogy került ez a nulla támogatottságú párt egyáltalán oda ahol ezt elmondhatta? Miért számít mertekadónak ?
evpus
2022. november 26. 06:37
Drasztikusan kéne befogatni vele a hazaáruló pofáját. A 3. kerületben lopja az adófizetők pénzét a polgármesterrel együtt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!