Ha Brüsszel nem lép közbe, akkor Magyarországon tizenöt év múlva orosz viszonyok lesznek – Jakab András alkotmányjogász a Spiegelnek

2022. október 30. 10:11

A szakértő szerint nem a jogrendszerrel van gond, hanem azzal, hogy miként alkalmazzák a szabályokat.

2022. október 30. 10:11
null

Jakab András, a Salzburgi Egytem professzora, alkotmányjogász a német Spiegelnek adott interjúban kifejtette: „ha egy uniós tagállamból autokrácia lesz, akkor az megfertőzi az egész EU-t, ám ha Brüsszel nem elég gyorsan lép közbe, akkor Magyarországon 15 év múlva orosz viszonyok lesznek – Európa kellős közepén”.

A jogtudós negatívan áll ahhoz, hogy megakasztható-e még a folyamat.

Jakab szerint gond nem a jogrendszerrel van, hanem azzal, hogy miként alkalmazzák a szabályokat.

Illetve sokkal inkább, hogy miként nem alkalmazzák őket. Ezen egy-két intézményi reformmal nem lehet változtatni. Úgy véli, hogy a kormány által felajánlott módosítások sokat nem érnek. Elmondta azt is, hogy a korrupció ellen nem lehet küzdeni, ha nincsenek független bíróságok. Ez egyben jelzés lett volna azoknak a bíráknak, akik félnek a kormány ellen ítélni, mondta Jakab András a Spiegelnek adott interjúban.

Nyitókép illusztráció. Fotó: Pixabay

Összesen 268 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vakfolt
2022. október 31. 23:10
Tizenöt év múlva. Orosz viszonyok. Ez mit jelent? Visszafoglaljuk ami a miénk? Nem hangzik különösebben rosszul.. Mókás, hogy Európa közepén a kommunizmus megjelenésétől aggódik, mikor Nyugat-Európa vagy harminc éve a másik komcsi utópia, a libernyák leépülés áldozata és az önfeladó megsemmisülésében tapicskol. Teljes médiacenzúra, irányítás. És akkor még retteg, hogy majd Magyarországon mi lesz? Na mi lesz?
Wezuv
2022. október 31. 11:20
Úgy látszik nem csak bírókat hívtak be raportra! Rohadjanak meg! Jelen állapotban inkább orosz viszonyok, mint a sokbetűs, migránsos, szülő 1,2,3,4,5 nyugat.
Varga László és akkor mi a picsa van
2022. október 31. 10:36
Ez is egy hazaáruló.
kaltran
2022. október 31. 09:42
Egy rendszerváltó politikus nemrég azt találta mondani, hogy Magyarország nem teheti meg, hogy a szövetségi rendszerével ellentétes és nem ahhoz alkalmazkodó magatartást tanúsítson. Érdekes. Annak idején ugye nem volt azzal semmi baj, hogy a "másként gondolkodó rendszerváltók" (juj de csavart ma ennek a jelentése) A NAGY SZOVJET BIRODALOM SZÖVETSÉGI RENDSZERÉVEL ELLENTÉTES álláspontot képviseltek. Akárhogy csűrjük csavarjuk, Brüsszel mint olyan nem védelmező amazon vagy anyuka, hanem egy gyarmattartó pöcs.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!