A román kultúra része a lopás a védelmi miniszter szerint

2021. december 15. 16:30

Úgy véli az amerikaiak a felelősek azért, hogy románok üzemanyagot loptak az egyik támaszpontjukról.

2021. december 15. 16:30
null

„A Mihail Kogălniceanu katonai támaszpontról való üzemanyaglopásért végső soron az amerikaiak a felelősek, akik nem számoltak a román kulturális szokásokkal” – jelentette ki az Itthon.ma cikke szerint Vasile Dîncu román védelmi miniszter.

A védelmi miniszterből a keserűség és a cinizmus is kibuggyanhatott, amikor az amerikaiak tájékozatlanságára kente, hogy a stratégiai fontosságú támaszpontról csak úgy el lehetett lopni a jenki katonák orra alól 2 millió dollárnyi üzemanyagot.

Dîncu szerint a tolvajok egy, az (immár elég nyilvánvalóan) amerikai katonai bázis területén kívüli feltöltőponton fértek hozzá az üzemanyaghoz.

– magyarázta a történteket a miniszter.

Még november végén házkutatásokat végzett a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészség (DIICOT) egy bűnszervezet tagjainál, akik éveken át lopták a gázolajat az Amerikai Egyesült Államok Konstanca megyében kialakított légi támaszpontjáról.

(Itthon.ma)

(Fotó: Facebook)

Összesen 84 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Most80
2021. december 16. 09:04
Nem baj, a nyugatnak így szimpatikus szövetségesei. Valami összeköti őket, működik a kémia.
Mahavira
2021. december 15. 22:21
Bezzegrománia, ezt is megéltük: egy igazmondó politikus. Meg lehetne kérdezni tőle: mennyi lovat is loptak töltünk a honfoglaláskor..? :-)
Abiondi
2021. december 15. 21:53
Szép dolog az önreflexió románkáim! Most már csak Erdélyt adjátok vissza! Azt tőlünk loptátok el, az amcsik gázolaja nem érdekel!
Bátya62
2021. december 15. 21:22
Na ugye! Van aki ebben, van aki abban jó. A románoknak annak idején sikerült lenyúlni egy jó nagy darabot a magyaroktól. Persze igen hathatós segítséggel... Még a buksijukat is megsimogatták ezért. Most meg csodálkozunk egy ilyen pitiáner ügyön?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!