A szlovák Pravda „orbáni meciarizmusról” ír

2021. december 10. 11:57

A baloldali lap szerint Orbánék a nemzeti érdekek védelmének frontján a különböző európai értékeket nem tisztelve becsapják a szavazókat.

2021. december 10. 11:57
null

A Pravda az online felületén „Az orbáni meciarizmus” címmel megjelent véleménycikkében arról írt, hogy a magyarok a Fidesz alelnökétől megtudták, hogy az ország legnagyobb kihívása 1944 óta – amikor Hitler elfoglalta „Horthy országát” – az új német kormány hatalomra kerülése. A figyelmeztetést Németh Szilárd adta ki, aki a nézeteivel „Orbán Viktor miniszterelnök politikai testvére”.

A szerző szerint közelednek a parlamenti választások, ezért Orbánék a nemzeti érdekek védelmének frontján a különböző európai értékeket nem tisztelve becsapják a szavazókat.

Ez a meciarizmusra hasonlít Vladimír Meciar (egykori szlovák miniszterelnök) kijelentésének értelmében, mely szerint, ha nem akarnak bennünket nyugaton, akkor majd keletre fordulunk. Orbánéknak inkább tükörbe kellene nézniük – javasolta a szerző, majd feltette a kérdést, hogy mi is a helyzet valójában a Magyarország előtt álló legnagyobb kihívással. A kommunista rezsim 1989-es bukása óta a demokratikusan érző magyarok számára ez a kihívás az Orbán-kormány. Sajnos az egykori kommunistaellenes és liberális Orbán megváltozott – fogalmaz a cikkíró. Ezért nem lehet csodálkozni azon, hogy Joe Biden nem hívta őt meg a demokráciacsúcsra, ellentétben Zuzana Caputová szlovák államfővel, írja a Pravda.

(Fotó: Vladimír Meciar szlovák politikus, a Demokratikus Szlovákiáért Mozgalom elnöke, volt miniszterelnök,1942. július 26-án született Zvolen-ben.A képen: Vladimír Meciar szlovák miniszterelnök a Közép-európai Kezdeményezés varsói miniszterelnöki csúcstalálkozóját követő sajtótájékoztatón.MTI Fotó: Soós Lajos)

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Senye Péter
2021. december 16. 20:44
Nekem semmi bajom a szlovákokkal, egy ország voltunk...
Reszelő Aladár
2021. december 11. 19:08
A tótoknál van az, amikor valaki szavazatokat akar kapni, akkor leteszik a nemzetiségi kártyát? Ja persze, az megfelel az Európa Értékeknek, pont mint a Benes dekrétumok.
zoles
2021. december 11. 16:01
Az a szlovák Pravda aggódik a magyar demokráciáért, ahol újságírókat gyikolnak meg? Na, ne már elvtársak!
voltospultos
2021. december 11. 08:49
,,A szlovákok minden tekintetben komoly vetélytársat kaptak. Valójában persze lehetetlen kideríteni, hogy ki kapott vetélytársat, mert a nem létező népeknél képtelenség megállapítani, hogy melyikük szeretne előbb lenni volna. Tény viszont, hogy a szlovákok és a macedónok mellett az ukránok is részt vesznek a megalkuvás nélküli, ám égbekiáltó hülyeségekkel tarkított, nemes versengésben a leghülyébb szláv vágynép címéért.,,
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!