Luxemburgi külügyminiszter: Orbán Viktor nem való Európába

2021. június 27. 17:44

Jean Asselborn szerint Uniónak össze kell fognia, hogy politikailag teljesen elszigetelődjön a magyar kormányfő.

2021. június 27. 17:44
null

A Népszava vasárnapi nemzetközi sajtószemléjében olvashatóak Jean Asselborn szavai, amelyek elsődleges forrása a Kurier című osztrák lap.

A luxemburgi külügyminiszter fenntartja véleményét, miszerint Orbán Viktor nem való Európába, de ő ezt már a menekültválság óta mondja. Asselborn megjegyezte: pontosan tudja, hogy a magyarokat nem lehet kizárni az Unióból, de itt nem is a népről van szó. Az Uniónak azonban össze kell fognia, és ez már meg is indult, mármint hogy politikailag teljesen elszigetelődjön a kormányfő. Közben pedig reménykedik, hogy a jogászok megtalálják a kellő eszközt a Fidesz ellen.

Ezzel arra utalt, hogy a Bizottság előkészületeket tett a kötelezettségszegési eljárás megindítására. Levelet küldött Budapestre, kifejtve benne, hogy Budapest megsérti az EU értékeit. A magyar fél pedig válaszol, ha úgy látja jónak. Ám utána érkezik az újabb üzenet, amely azt tartalmazza, hogy ha nem változik semmi, akkor az ügy az Európai Bíróság előtt köt ki. Asselborn reméli, hogy a testület lesz annyira bölcs és helyes döntést fog hozni.

Nyitókép: MTI/EPA/Florian Wieser

Összesen 281 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pertli
2021. június 29. 14:05
Úristen! Mennyi hozzászólás. Ez a pali és ez a téma az amitől megáll az ész. Itt már nincs kérdés és nincs válasz. Csak vádaskodás, mentegetőzés, durvaság, bunkóság. Ez dívik hosszú hosszú sorokon át. Honfitársaim! Megérdemli itt bárki, hogy hozzászóljatok?
kunfia
2021. június 28. 15:07
Európai börtönbe való.
madárinfluencer
2021. június 28. 12:32
Szánalmas, ahogy a kis benelux országok versengenek azért, hogy az Orbán gyalázásával melyikük tud a nagypolitikához közelebb kerülni. Engem kicsit a taxisofőrből lett osztrák kancellárra emlékeztet ez a mentalitás ......
Bokros Birka
2021. június 28. 11:51
Luxemburg veled együtt nem való Európába neonarxista libernyák!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!