Kövér László kitüntette az osztrák alsóház elnökét

2020. szeptember 02. 22:32

Az Országgyűlés elnöke szerint Wolfgang Sobotka hozzájárult, hogy a két ország a migrációs válságot zökkenőmentesen tudja kezelni.

2020. szeptember 02. 22:32
null

Áder János köztársasági elnök a Magyar Érdemrend középkeresztje a csillaggal kitüntetést adományozta Wolfgang Sobotkának, az osztrák nemzeti tanács, a törvényhozás alsóháza elnökének. Az M1 aktuális csatorna szerda esti Híradójának beszámolója szerint a kitüntetést Kövér László adta át Bécsben.

A műsorban elhangzott: az indoklás szerint Wolfgang Sobotka tevékenységével hozzájárult az osztrák-magyar kapcsolatok megerősítéséhez, valamint kiállt a nyílt határok és a korlátozás nélküli bevándorlás politikája ellen. A tudósítás szerint az Országgyűlés elnöke a kitüntetés átadásakor azt mondta, Wolfgang Sobotka hozzájárult, hogy a két ország a migrációs válságot zökkenőmentesen tudja kezelni.

„Az, hogy a két ország az elmúlt időszak problémáit, beleértve a migránsválság kezelését is, a határőrizetet, a határkérdés problémáinak megoldását ilyen kevés konfliktussal, (.) zökkenőmentesen tudta kezelni, ahhoz ő még belügyminiszterként is hozzájárult” – mondta a közmédiának Kövér László, hozzátéve, hogy ilyen értelemben Wolfgang Sobotka egyfajta etalonja is a mai osztrák politikának. A házelnök megjegyezte: régen nem voltak ilyen jók a magyar-osztrák kapcsolatok, mint napjainkban.

(MTI)

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
popzene
2020. szeptember 03. 12:02
Se maszk, se távolságtartás, a határok viszont zárva: semmi kétség, hogy napi több száz új belföldi eset mellett ez a nyerő stratégia.
BőröndÖdön
2020. szeptember 03. 09:57
Ez a Sobotka sem válogatós...:(
Pelso j.
2020. szeptember 03. 09:24
Felesleges, sőt, nevetséges pedálozni, hisz Kurz már rég helyre tette a nagy vezért.
Bihari Hunor
2020. szeptember 03. 01:01
Ki nyomta? Az álomelnök?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!