Levelet írt Helmut Kohl özvegyének Orbán Viktor

2020. április 03. 12:36

Az ő öröksége nélkül a XXI. századi kereszténydemokrácia sem lesz képes megújulni és sikereket elérni – fogalmazott levelében a miniszterelnök a volt német kancellárra utalva.

2020. április 03. 12:36

Levelet írt Helmut Kohl, „a németek nagy kancellárjának” 90. születésnapja alkalmából a három éve elhunyt politikus özvegyének, Maike Kohl-Richternek Orbán Viktor miniszterelnök – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke pénteken.

Helmut Kohl 1930. április 3-án született, és 1982-től 1998-ig töltötte be a kancellári tisztséget. „Három évvel távozása után is élénken élnek emlékezetemben azok a találkozások, melyekre először Berlinben, majd később az Önök ludwigshafeni otthonában nyílt lehetőségem. A kötelező szerénységgel is tanítómesteremnek tekintem őt nemcsak az európai egység, a nemzetek Európája építőjeként, hanem abban a tekintetben is, ahogyan a kereszténydemokrata gondolatot és eszmerendszert kormányzásának alapjává tette. Az ő öröksége nélkül a XXI. századi kereszténydemokrácia sem lesz képes megújulni és sikereket elérni” – fogalmazott levelében Orbán Viktor.

Hozzátette: „Személyes hálámon túl, melyet a megtisztelő és életemet gazdagító találkozások miatt érzek, biztosíthatom arról, hogy a magyar nemzet mindig nagyrabecsüléssel fog emlékezni a nagy kancellárra, aki miközben minden szükséges döntést meghozott a németek újraegyesítése érdekében, soha nem feledkezett meg Közép-Európa népeiről. Mi, magyarok személyében a német-magyar barátság megtestesülését látjuk ma is”.
„Emlékéből erőt merítek a jelen embert próbáló történései és feladatai idején is” – zárta levelét a magyar miniszterelnök.

(MTI)

 

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Intel
2020. április 03. 16:18
Több tiszzeletet!
zakar zoltán béla
2020. április 03. 14:08
1000%+MIMM!!!!!!!!!!
Berecskereki
2020. április 03. 14:04
leve javítva levele
olvaso9
2020. április 03. 14:01
Szép levél, méltó megemlékezés. Érdemes lenne közölni Orbán Viktornak a temetésen el nem mondott beszédét, amit csak kisebb körben volt alkalma elmondania.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!