Orbán Viktort védi a francia nagykövet

2018. június 30. 12:24

Magyarország a modern politikai világ Real Madrida, mivel Orbán zsinórban háromszor nyert választást, akárcsak a spanyol csapat a Bajnokok Ligájában – mondta Éric Fournier.

2018. június 30. 12:24

Franciaország magyarországi nagykövete támogatja Orbán Viktort” címmel jelent meg a Mediapart francia portálon egy cikk, amiben azt írják, megszerezték azt a diplomáciai táviratot, amiben a Budapestre delegált Éric Fournier arról írt a francia külügyminisztériumnak, hogy meg kellene változtatniuk az álláspontjukat Orbánról, aki szerinte nem szélsőséges, és nem is populista – írja az Index.

A dokumentumban Fournier állítólag arról írt, hogy a magyar kormány populista lépései csak a média kitalációi, a populizmusról szóló vádak „fantazmagóriák”, emellett pedig „magyarfóbiáról” is írt.

A nagykövet Orbán migrációs politikáját pedig egy modellnek nevezte. Az antiszemitizmus térnyeréséről szóló félelmek pedig szerinte arról szólnak, hogy eltereljék a figyelmet a muzulmánok antiszemitizmusáról. A nagykövet a Soros elleni kampányt sem tartotta antiszemitának. Azt is írta, hogy Magyarország a modern politikai világ Real Madrida, mivel Orbán zsinórban háromszor nyert választást, akárcsak a spanyol csapat a Bajnokok Ligájában.  

A francia elnök nem értett egyet a nagykövettel. Macron azért nem hívna haza egy nagykövetet, mert egy bizalmas táviratban hangot ad a személyes véleményének, viszont egészen más lenne a helyzet, ha ezt az álláspontot nyilvánosan képviselné.

 

Összesen 82 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tango47
2018. július 01. 11:08
Aztán, mint tudjuk a Micron ki is rúgta.
bsamu
2018. július 01. 09:38
biztos lefizete azórbán 3 stadiónnal 5 kaszinoval, 4 trafikal meg 8 kőzbeszerzésel !!!!!!
balbako_
2018. július 01. 09:02
Állítólag már ki is rúgták....
nagykutya
2018. július 01. 03:58
Biztos álfrancia, aki nem is követ s nem is ezt mondta.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!