Budapestre látogat Mateusz Morawiecki

2017. december 28. 14:54

Az új lengyel kormányfő, Mateusz Morawiecki első hivatalos külföldi kétoldalú látogatása Magyarországra vezet. A látogatás január 3-án lesz – tájékoztatott a miniszterelnök sajtófőnöke.

2017. december 28. 14:54

Január 3-án Budapestre látogat Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő, aki kétoldalú eszmecserét folytat Orbán Viktor miniszterelnökkel. Witold Waszczykowski külügyminiszter elkíséri budapesti látogatására a lengyel kormányfőt – közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke csütörtökön.
    
Mateusz Morawiecki december 11-e óta Lengyelország miniszterelnöke, miután lemondott az addigi kormányfő, Beata Szydło. Morawiecki korábban a pénzügyi és fejlesztési tárca élén is állt, kormányfőként továbbra is személyesen irányítja a két minisztériumot. Kinevezésén Morawiecki jelezte: kabinetje a Szydło-kormány tekintetében „a folytonosság kormánya lesz” és fő céljait „a biztonságos család”, a „méltó munka”, és a „mindenki számára elérhető lakás” fordulatokban foglalta össze.
    
Orbán Viktor legutóbb szeptemberben tett hivatalos látogatást Varsóban, ahol tárgyalt Beata Szydło kormányfővel, Marek Kuchcinskival, a Szejm és Stanislaw Karczewskivel, a Szenátus elnökével, valamint Jaroslaw Kaczyńskival, a kormánypárt, a Jog és Igazságosság (PiS) elnökével.

(MTI)

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vén Csataló
2017. december 29. 00:16
Helyes!
OrangeOrder
2017. december 28. 22:12
Hehe, szegény Robó megint mérges lesz, hogy csak úgy átugranak Szlovákián. Kell a jó és nagy szövetséges, de majd ebben is meglátják biztos a 444-nél, hogy 0rbánnak már a lengyelek is hátat fordítottak.
BőröndÖdön
2017. december 28. 20:17
Díszpintyek egymás közt...
flesh ripper
2017. december 28. 19:27
Isten hozza lengyel barátunkat! Szeretettel fogadjuk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!