Financial Times: Reménykeltő Közép- és Kelet-Európa gazdasági növekedése

2017. október 20. 13:42

A Financial Times szerint Közép- és Kelet-Európa országainak erőteljes gazdasági növekedése a politikai kockázatok ellenére is reménykeltő. A lap szerint a magyar helyzet mégsem fenékig a külföldi befektetőknek.

2017. október 20. 13:42

A Financial Times című brit üzleti napilap a közép- és kelet-európai régió „ígéretes gazdasági kilátásaival”, valamint a térség országainak politikai problémáival foglalkozott. A cikkszerző szerint Közép- és Kelet-Európa országainak erőteljes gazdasági növekedése a politikai kockázatok ellenére is reménykeltő.

Emlékeztetett az Orbán-kormány által korábban, főként a távközlési és az energiaszektor területén bevezetett különadókra, amely területeken főként a külföldi vállalatok jelenléte dominál. Európa legmagasabb mértékű bankadóját is Magyarország alkalmazta, főként külföldi tulajdonú bankok esetében – írta. Véleménye szerint Magyarország és Lengyelország „nacionalista kormányzata” bizonyos ágazatokban egyre inkább ellenségként tekint a külföldi befektetésekre, és megpróbálja erősíteni a belföldi ellenőrzést.

Megemlítette továbbá, hogy bizonyos korrupcióellenes csoportok egy, a befektetőkre leselkedő új potenciális kockázatra összpontosítanak. Ezt a kockázatot pedig a gazdag, Fidesz-közeli üzletemberek csoportja jelenti, melyet – úgy tűnik – előnyben szoktak részesíteni a nagy állami szerződések odaítélésekor – állapítja meg a cikk szerzője.

(MTI)

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mutimi
2017. október 20. 15:25
"és megpróbálja erősíteni a belföldi ellenőrzést." Még szép. Az a dolga.
Türelem
2017. október 20. 14:50
Ugorjunk valami fontosabbra, hitelesebb forrásra, mit ír a Békés Megyei Hírlap a túzokokról?
Tidal_wave
2017. október 20. 14:39
Biztos Kester Eddy írta a magyar részt...
gabor7th
2017. október 20. 14:10
Amit rosszul csinál szerintem Orbán a gazdaságban, az az, hogy promotál néhány olyan dolgot ami zsákutca lesz szerintem...: http://ujtechkor.blog.hu/2017/01/18/a_magyar_kormany_nagyon_rossz_iranyba_indult_el_befektetesek_digitalis_allam
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!