Mintademokrácia Románia Amerika szerint

2016. október 21. 17:21

A demokratikus intézmények megerősödése, a korrupcióellenes harc, a kisebbségi jogok tiszteletben tartása, a vallásszabadság és a nők társadalmi szerepének erősödése miatt Románia modellé válik a régióban az USA bukaresti nagykövete szerint.

2016. október 21. 17:21

Románia modellé válik a régióban a demokráciát és a nyitott kormányzást illetően – jelentette ki pénteken Nagyváradon az Agerpres hírügynökség tudósítása szerint Hans Klemm, az USA bukaresti nagykövete. A nagykövet elsősorban a demokratikus intézmények megerősödését, a korrupcióellenes harcot, a kisebbségi jogok tiszteletben tartását, a vallásszabadságot és a nők társadalmi szerepének erősödését emelte ki.

Klemm szerint az Egyesült Államok bukaresti nagykövetségének legfontosabb céljai a biztonság, a demokrácia és a jólét megerősítése. A nagykövet nagyon szorosnak nevezte a két ország közötti együttműködést a NATO keretein belül. Klemm véleménye szerint a jólét megteremtéséhez nem csak a gazdasági forgalom növekedése járulhat hozzá, hanem az akadémiai csereprogramok is, amelyben romániai tanárok és diákok utazhatnak az USA-ba.

Összesen 203 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sulammit
2016. október 22. 23:01
Amerikai atomfegyverek a szomszédban? Románia mindent tagad A hivatalosan meg nem erősített, sőt, Bukarestből határozottan tagadott értesülés szerint Dél-Romániába költöztetik az eddig Törökországban tárolt amerikai arzenált. Oroszország már eddig a rakétavédelmi rendszert is barátságtalan lépésnek tekintette, de ha ez igaz, Moszkvában nagyon dühösek lesznek. Erről van szó, ugye nagykövet úr! Románia ettől lett nagy hirtelen "demokratikus" ország. Szégyen amit az USA művel! Vagy csupán nagyhatalmi érdek?
néhai Ch.Pilot
2016. október 22. 20:35
Rossz volt a fordítás. Klemm azt mondta, Románia olyan, MINT A DEMOKRÁCIA, már csak (és innentől jó a fordítás): "a demokratikus intézmények megerősödését, a korrupcióellenes harcot, a kisebbségi jogok tiszteletben tartását, a vallásszabadságot és a nők társadalmi szerepének erősödését" kellene valahogy realizálni.
Szvidrigajlov
2016. október 22. 14:57
Jelen pillanatban a következő mintademokráciák vannak a föld kerekén: Izrael, Szaúd-Arábia, Egyesült Arab Emirátusok, Omán Bahrein, Katar, Kuwait, Bhután, Brunei, Fidzsi, Tonga és Tuvalu, Pakisztán, Afganisztán, Irak, Lesotho, Szváziföld, Eritrea, Jemen, Kenya, Tanzánia, Uganda, Zaire, Botswana, Svédország (mert körözik Anssange-ot) és természetesen Románia. A legundorítóbb diktatúrák pedig: Magyarország és Hungária.
KannibálTatárÚr
2016. október 22. 10:57
Ennek a ron népörül a legjobban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!