Befektetési sávba emelte Magyarországot a Standard & Poor's

2016. szeptember 16. 18:39

A Fitch Ratings után a Standard & Poor's is visszaemelte a magyar államadósságot a befektetésre ajánlott sávba, így Magyarország az intézményi befektetők szempontjából ismét befektetésre ajánlott szuverén adós lett. Az Standard & Poor's döntését a magyar gazdaság markánsan javuló költségvetési, külső fizetési és növekedési mutatóival indokolta.

2016. szeptember 16. 18:39

Visszaemelte a befektetési ajánlású kategóriába a magyar államadós-besorolást pénteken a Standard & Poor's, elsősorban a magyar gazdaság markánsan javuló költségvetési, külső fizetési és növekedési mutatóival indokolva a lépést. A nemzetközi hitelminősítő péntek este Londonban bejelentette, hogy Magyarország hosszú és rövid futamidejű, devizában és forintban fennálló államadósságának osztályzatát az eddigi „BB plusz/B” szintről „BBB mínusz/A-3”-ra emelte. A „BBB mínusz” devizaadós-besorolás a befektetésre ajánlott kategória alapszintje.

Az S&P pénteki döntése azt jelenti, hogy az intézményi befektetők szempontjából Magyarország ismét befektetésre ajánlott szuverén adós. A nemzetközi gyakorlat alapján ugyanis a befektetési társaságok általában két hitelminősítő osztályzatát veszik figyelembe annak meghatározásához, hogy egy adott szuverén vagy kereskedelmi adós osztályzatát befektetésre ajánlottnak tekintik-e, vagy sem, és egy másik nagy nemzetközi hitelminősítő, a Fitch Ratings már májusban átsorolta a befektetési ajánlású osztályzati sávba a magyar államadósságot.

(MTI)

Összesen 199 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gonterl
2016. szeptember 19. 15:14
A hitelminősítők megítélése: ha leminősítenek minket, akkor rosszul végzik a munkájukat, ha felminősítenek minket, akkor jól végzik a munkájukat. Nem is értem, hogy miért nem a dicséretre hajtanak?
ptrfarkas43
2016. szeptember 18. 10:23
2008-ban Gyurcsány A2-es minősítéssel csúszott mászott az IMF palotában. A vállat megszorításokat már nem vállalta, inkább lemondott.
BőröndÖdön
2016. szeptember 17. 21:44
A Bajnai 265-ös HUF-Eurónál adta át a kormányzást...
DFK
2016. szeptember 17. 14:19
Hát a 2010 óta a balosok által várt csőd megont elmarad. A fidesz ellopta a csődöt, a hiányt,az adósságot :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!