V4-felmérés: a magyarok a legelégedetlenebbek családjuk életszínvonalával

2016. augusztus 11. 20:51

A szlovákok és a magyarok a leginkább elégedetlenek országuk gazdasági helyzetével, egy a visegrádi országok lakossága körében végzett közvélemény-kutatás szerint. A gazdasági helyzet jövőbeli alakulásával kapcsolatban már valamivel optimistábbak a magyarok, de családjuk egyéni helyzetét a magyar válaszadók értékelték a legrosszabbul: csak 24 százalék tartja azt jónak.

2016. augusztus 11. 20:51

Elégedettebbek a csehek és a lengyelek országuk gazdaságával és saját életszínvonalukkal, mint a magyarok és a szlovákok – derült ki abból a nemzetközi felmérésből, amelyet a CVVM prágai közvélemény-kutató intézet készített partnereinek közreműködésével júniusban a négy visegrádi államban. 

A CVVM honlapján most közzétett felmérés eredménye azt mutatja, hogy Csehországban a megkérdezettek 32, Lengyelországban 29, Magyarországon 16, Szlovákiában pedig 15 százaléka tartja jónak országa gazdasági helyzetét. A negatív értékelések aránya a cseheknél és a lengyeleknél egyaránt 24, a magyaroknál 36, a szlovákoknál 46 százalék. „Sem jó, sem rossz” minősítést a gazdasággal kapcsolatban a magyarok 45, a szlovákok 38, a csehek 41 és a lengyelek 40 százaléka fogalmazott meg. 

A cseh akadémiai intézetnek a felméréshez fűzött elemzése szerint a 2016 elején készített hasonló kutatáshoz viszonyítva a szlovákok véleménye országuk gazdaságáról javult, a cseheké nem változott, míg a magyaroké és a lengyeleké mérsékelten romlott.

A gazdaság jövőbeni alakulását a csehek 25, a magyarok 23, a lengyelek 22, a szlovákok 20 százaléka látja pozitívan, negatív fejlődésre a magyarok 19, a csehek és a lengyelek 20, a szlovákok 24 százaléka számít.

Ami a családok életszínvonalát illeti, azzal leginkább a csehek, legkevésbé a magyarok elégedettek. Családja életszínvonalát és anyagi körülményeit a csehek 49, a lengyelek 46, a szlovákok 25, a magyarok 24 százaléka tartja jónak. Rossznak minősítette viszont a csehek 14, a lengyelek 9, a magyarok 28 és a szlovákok 24 százaléka. A „sem jó, sem rossz” minősítést a csehek 37, a lengyelek 45, a magyarok 48, a szlovákok 50 százaléka választotta. 

Javulást ezen a téren a csehek 21, a lengyelek 18, a magyarok 19 és a szlovákok 18 százaléka vár, míg rosszabbodásra a csehek 16, a lengyelek 7, a magyarok és a szlovákok egyaránt 12 százaléka számít. Mind a négy ország lakosságának nagy többsége – Csehországban, Magyarországon, Szlovákiában kétharmad, Lengyelországban 75 százalék – nem vár a jövőben lényeges változásokat ezen a téren.

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csuka
2016. augusztus 12. 08:19
Mengyi Roland fideSZDSZ MAFFIÓZÓ is elégedetlen, de ő tett is ellene: „Az üzlet arról szólt, hogy még 2015 tavaszán E. Zsolt és B. Tibor egy eleinte még kétszáz tagból álló szociális szövetkezetre kért volna uniós támogatást. Ehhez kérték a politikus segítségét, aki a vallomások szerint az elnyert összegnek először 50, majd végül 90 százalékéra tartott igényt. A pénzt persze nem elavult Noki-dobozos technológiával, hanem okosba', oktatás, e-learning, konferencia- és workshop-szervezés címén kiszámlázva kellett volna áttolni Mengyiék zsebébe. Azért persze a klasszikus csúszópénz sem maradhatott ki a történetből: Mengyi még ezeken felül azt is kikötötte, hogy a pályáztatás előtt adjanak nekik ötmillió forintot, majd ezt a végén ismételjék meg. Ezt elismerésre méltó iróniával "alkotmányos költségnek" nevezte. A most csütörtökön megjelent újabb cikk szerint Mengyi étvágya azonban még mindig fokozható volt. A nyomozati iratok tanúsága szerint a politikus annyira rácsavarodott az ügyre, hogy a végén már odáig jutott, hogy a szervezeteknél maradó 10% kétharmadára is igényt tartott. Egyharmadot magának szánt, egyharmadot B. Szilvia pályázatírónak, és végül az egytized egyharmadát hagyta volna meg kegyesen a szövetkezeteket gründoló többieknek. „ http://alfahir.hu/voldemort_meg_annal_is_mohobb_volt_mint_gondoltuk_felvetelek_is_elokerultek_mengyi_rolandrol CSAK A fideSZDSZ HAZAÁRULÓ,OFFSHORE,ÜGYNÖK MAFFIA!
blackened
2016. augusztus 12. 08:15
Aki nem megy el nyugatra dolgozni az itthon csak nyomorogni fog.
Zsolt75
2016. augusztus 11. 23:03
Cseh felmérés...
felcsúti
2016. augusztus 11. 22:40
V4-felmérés: a magyarok a legelégedetlenebbek családjuk életszínvonalával Pedig orbán jobban teljesít! Napi 25 órában! 5 éve És nő a népszerűsége, mi a fa.ért rítok?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!