Együtt: Orbán gyáván és bután mellébeszél

2016. április 16. 12:47

Orbán Viktor tízpontos akcióterve nem oldja meg a menekültválságot, csak afrikai és közel-keleti válsággá alakítja azt – reagált a miniszterelnök Schengen 2.0 nevű tervezetére Szigetvári Viktor. Az Együtt elnöke szerint a kvóta alapú elosztás ügyében Orbán Viktor továbbra is gyáván és bután mellébeszél.

2016. április 16. 12:47

Az Együtt elnöke szerint Orbán Viktor miniszterelnök tízpontos akcióterve nem megoldja a menekültválságot, hanem afrikai és közel-keleti válsággá alakítja azt – közölte a párt szombaton.

Egy új, szorosabban együttműködő, erősebb szövetségi jogköröket teremtő Európai Unióra van szükség, amely megakadályozza a „rövidlátó és demagóg” nemzetállami érdekek károkozását, és igazi legitimációval erősíti meg napjaink gyenge brüsszeli adminisztrációját - reagált Szigetvári Viktor az akciótervre. „A megoldásnak természetesen része a szigorúbb határvédelem, a közös, uniós elbírálás rendszerének kialakítása és a közösen kialakított, kvóta alapú elosztási mechanizmus. Ez utóbbi ügyében Orbán gyáván és bután mellébeszél továbbra is” – hangsúlyozta az elnök.

Szerinte Orbán Viktor fenn akar tartani egy már működésképtelen rendszert ahelyett, hogy azt megerősítené és megreformálná, közben viszont a befogadás, az integráció kérdésével nem foglalkozik.

Orbán Viktor miniszterelnök az Európai Unió külső határai és az EU-n belüli szabad mozgás megvédése érdekében készítette el tíz pontból álló javaslatát, amelyet pénteken a Demokrata Centrumpártok Internacionáléjának lisszaboni tanácskozásán tárt a nyilvánosság elé. A Schengen 2.0 tervre – mint a közmédiának adott nyilatkozatában elmondta – azért van szükség, mert elhibázott irányúnak tartja a migrációs válság kezelésére tett európai bizottsági javaslatot.

Összesen 151 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lajkakutyus
2016. április 18. 07:42
Milyen aktív a fikazabálo! Biztos növelte az adagját.
hátakkor
2016. április 17. 12:02
Voice of George Soros..
cutcopy
2016. április 17. 11:25
"nem oldja meg a menekültválságot, csak afrikai és közel-keleti válsággá alakítja azt" A jelenlegi európai, afrikai és közel keleti válságot afrikai és közel keleti válsággá alakítani azért mégiscsak csökkenő tendencia..
zőldsas
2016. április 17. 11:09
Még két év és mész a süllyesztőbe!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!