Megbüntette a NAV a Mikulást

2015. december 07. 13:02

Az adóellenőrök szülőknek álcázták magukat és arra kérték a Mikulást, hogy lepje meg gyermekeiket. A látogatás végén azonban megbüntették a Télapónak öltözött férfit.

2015. december 07. 13:02

Lakásukra hívták a Mikulást a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai. Az adóellenőrök szülőkként azzal a kéréssel keresték meg a Mikulást, hogy lepje meg gyermekeiket és jöjjön el a lakásukra. 

A Télapónak öltözött férfi meg is jelent a helyszínen, ahol együtt énekelt, nevetett a gyerekekkel. „Boldogak voltunk egészen addig, amíg ki nem értünk a lifthez és a díjunk átadása meg nem történt, mert akkor jelezték, hogy a konyhában még szívesen mutatnának nekünk valamit, ami a NAV-igazolványuk volt” – mesélte a TV2 Tények című műsorának a pórul járt Mikulás. 

Mivel a férfi nem adott számlát és vállalkozói igazolványa sem volt, az adóellenőrök megbüntették. A bírság akár kétszázezer forint is lehet. 

A férfi elmondta: azért nem váltott ki igazolványt, mert az év egyetlen napján dolgozik csak mikulásként, így nem érné meg neki vállalkozóként az üzlet. 

Összesen 313 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
brekker
2015. december 08. 17:22
Ettől függetlenül azért az a nem állami munkavállalók és kis cégek felé egy elég nagy nyomás, hogy ha mindenki belőlük akar élni, akkor inkább eldobják a kalapácsot.
brekker
2015. december 08. 11:45
Ahogy ostobaság a szomszédnak tett szívességet megadóztatni, ugyanúgy ostobaság bármiféle munkát megadóztatni, még ha ez nem is annyira egyértelműen látszik mint a szomszédnak végzett munka esetében, és mégha az összes állam is adóztatja a munkát. Lényegében a saját állampolgáraik gyarapodását gátolják. A közszolgáltatásokat másfajta adókból is lehetne finanszírozni, például fogyasztási adókból. Amíg a munkavégzés ugyanis növeli egy ország vagyonát, a fogyasztás csökkenti, ezért sokkal ésszerűbb lenne azt adóztatni. Ha pedig az igénybevevőknek fizetni is kéne valamennyit a közszolgáltatásokért, akkor jobban kiderülhetne hogy melyikre is van szüksége valójában az embereknek és milyen mértékben. Ez persze csak egy elképzelt másik világban lehetne így, mert ha megnövelnénk a fogyasztási adókat, akkor mindenki külföldön vásárolna.
brekker
2015. december 08. 10:10
Azért az valahol mégiscsak abszurd, hogy aki valamit dolgozni próbál, azt megadóztatja az állam, aki nem csinál semmit vagy beáll állami bürokrata-hátramozdítónak, azt pedig megjutalmazza különböző kedvezményekkel.
brekker
2015. december 08. 10:03
A társadalom államból élő nagyobbik része rabszolgaként adóztatja a nem államból élő kisebbik részt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!