Rogán: A határok megvédése a legfontosabb

2015. szeptember 11. 12:11

Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője Manfred Weberrel, az Európai Néppárt frakcióvezetőjével tárgyalt pénteken, akivel azt közölte: Magyarországon súlyos helyzet alakult ki bevándorlásügyben. Rogán megerősítette: a magyar vezetés nem támogatja a kvótákat. A frakcióvezető szerint a határokat kell megvédeni, ebben egyetértettek Manfred Weberrel.

2015. szeptember 11. 12:11

Magyarország elsődlegesen fontosnak a határok megvédését tartja, a sikeres határvédelemhez pedig a hotspotokat az Európai Unió területén kívül kell kialakítani – közölte Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője pénteken újságírókkal, miután Budapesten tárgyalt Manfred Weberrel, az Európai Néppárt frakcióvezetőjével.

Rogán Antal elmondta: arról tájékoztatta a néppárti frakcióvezetőt, hogy Magyarországon a bevándorlásügyben kialakult helyzet súlyos, „folyamatosan nehezedő nyomás van rajtunk, egy népvándorlást látunk, amelynek az utánpótlása folyamatos a déli határainknál”. Magyarország elsődlegesen fontosnak a határok megvédését tartja, hiszen csak így lehet dönteni arról, kit fogadunk be Európába és kit nem – hangsúlyozta a Fidesz frakcióvezetője, hozzátéve, hogy ebben egyetértettek Manfred Weberrel.

Rogán Antal közölte: a sikeres határvédelemhez és ahhoz, hogy Európa maga tudjon döntéseket hozni, az úgynevezett hotspotokat, azaz a befogadótáborokat az EU területén kívül kell kialakítani. A kormánypárti politikus megerősítette, hogy a magyar vezetés ebben a formában nem tudja támogatni a kvótákat, ahogyan azt sem, hogy Magyarország területén százezres nagyságrendű befogadótábor jöjjön létre. A megoldás a határon van, előbb a határvédelmet kell garantálni, és ki kell mondani: Európa nem tud mindenkit befogadni – rögzítette álláspontját Rogán Antal.

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pollip
2015. szeptember 11. 13:56
A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a görög határt kell védeni. Az eu-nak nincs jogköre csak úgy besegíteni a görögöknek, először törvényt kell módosítani.
péterx
2015. szeptember 11. 13:34
A humanitárius segítség nem jelenthet naívitást , a menyomulók jogtiprásának akceptálását . Most már az osztrák-német-dán-svéd kormány is tapasztalja Orbán igazát . Juncker és M. Scultz pedig képtelenek egyszerű és alapvető összefüggések belátására . Tehát : / fizikai-jogi / határzár , korrekt kérelem-vizsgálat , befogadás és visszatoloncolás . Ezek a feladatok . Remélhetőleg az öszi-téli időszakban jut idő az EU-egyeztetésre .
Secnir
2015. szeptember 11. 13:28
uh. amit eddig a fidesz "megvédett", az szőrén-szálán eltűnt, vagy tönkrement.
liberálzöld.
2015. szeptember 11. 13:16
Hülye vagy Tóni! Neked nem szóltak, hogy új nótát énekel narancskar? Körmendről a migránsok már el is sétáltak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!