Orbán: Nem akarunk uniós menekülttábort Magyarországra

2015. szeptember 14. 20:23

A miniszterelnök szerint a most érkező menedékkérők valójában nem menekültek, csak a német életet akarják élni, azonban nem várható el az európaiaktól, hogy ezt megosszák olyan emberekkel, akik már nincsenek életveszélyben. Orbán Viktor a TV2-nek arról is beszélt: keddtől akik Szerbiában nem kértek menedéket, azok kérelmét el fogják utasítani Magyarországon és vissza fogják őket toloncolni. A kormányfő utalt arra is, hogy valószínűleg ki fogják hirdetni a válsághelyzetet, illetve újfent leszögezte azt is: nem akar Magyarországra uniós menekülttábort.

2015. szeptember 14. 20:23

Magyarországon nem jöhet létre menekülttábor – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a TV2-nek adott interjújában, amelyből részleteket sugárzott a csatorna Tények című műsora hétfő este. A kormányfő szavai szerint Magyarországon „márpedig ilyen hotspot”, menekülttábor, elosztóhely, gyűjtőhely nem jöhet létre. Mint a műsorban elhangzott, Orbán Viktor az interjúban elmondta, Görögország nem tudja megvédeni határait, ezért egy összeurópai határrendészeti erőnek kellene ebben segítenie, hogy ne legyen ennyi menekült, és főleg ne Magyarországon.

A határt nem légmentesen zárjuk le, hanem egész egyszerűen kikényszerítjük azokat a törvényeket, amelyek egyébként eddig is hatályban voltak” – mondta Orbán Viktor hozzáfűzve, hogy eddig sem lehetett volna Magyarország határát a határátkelőhely pontokon kívül máshol átlépni. A kormányfő szerint – mint elhangzott – az illegális határátlépőket letartóztatják majd a rendőrök, a büntetés több év börtön és kitiltás lehet. Azt mondta, ezért a kerítésen táblák jelzik majd, merre van a legközelebbi határátkelőhely, ott lehet majd menekültstátuszt kérni. Orbán Viktor elmondta, ha valaki azt állítja magáról, hogy menekült, és nem adta be Szerbiában a menedékkérelmét, akkor el fogják utasítani, miután Szerbia biztonságos ország. Szerinte emiatt magas lesz a visszatoloncolási arány – hangzott el a műsorban.

A miniszterelnök, reagálva a német és az osztrák határellenőrzés visszaállítására, úgy fogalmazott: „most lehetne viccelődni valóban, hogy olyasmit tesznek az osztrákok, amiért ezt megelőzően folyamatosan bírálták Magyarországot, de szerintem most ennek nincs itt az ideje”. Mint a műsorban elmondták, Orbán Viktor szerint az emberek akaratával egyszerűen nem lehet szembemenni, ha a mindennapi tapasztalat ugyanis az, hogy nem értik, mi történik körülöttük, és azt érzik, hogy az életformájuk van veszélyben.

A kormányfő azt mondta, a most érkező bevándorlók nagy része nem menekült – hangzott el. „Ezek az emberek, akik itt átrontanak, átcsörtetnek Magyarországon”, Ausztriában sem állnak meg. Ezek az emberek nem a biztonságukért jönnek, nem az életükért futnak. Akinek nem jó a szerb, a magyar és az osztrák életszínvonal sem, „az nem a biztonságot tartja szem előtt, hanem az életszínvonalat, német életet akar élni” – fogalmazott Orbán Viktor. Az elhangzottak szerint azt mondta, ezért a színvonalért megdolgoztak az európaiak, és nem lehet elvárni tőlük, hogy életveszélyben már nem lévő emberekkel osszák meg.

A kormányfő szerint, ha Európa beengedi a migránsokat, akkor párhuzamos társadalmak jönnek majd létre. A két civilizáció közötti versenyt pedig a keresztény európaiak el fogják veszíteni – mondták a műsorban, amely szerint Orbán Viktor beszélt arról is, hogy már harmincmilliárd forintot költött a kormány a menekültekre, és idén még legalább ennyi pénzre van szükség. „Ha fogad, akkor inkább az igennel fogadjon” – mondta Orbán Viktor azzal kapcsolatban, hogy a keddi kormányülésen vitatják meg, kihirdetik-e a válsághelyzetet.

Összesen 174 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csuka
2015. szeptember 15. 07:40
"NE ARRA FIGYELJENEK, AMIT MONDOK, HANEM AMIT TESZEK!" /felcsúti bohóc/
Je suis László Petra
2015. szeptember 15. 01:55
Orbánnak jól jött a menekültügy Most fű alatt eladhatja a mészáros cigányoknak az állami földeket
Je suis László Petra
2015. szeptember 15. 01:49
Zsolt 75 [Hozzászóló kiszűrése] 2015. szeptember 14. 21:39 @Dr. Spielmann Cigányozunk, cigányozunk? Szarkupackám Nem tudod hogy csak a zsidók zsidózhatnak? Ha goj zsidózik akkor rügtön náczi lesz 444
Je suis László Petra
2015. szeptember 15. 01:45
Brigadéros "Amit egy kis ország jelentős vezetője ilyen tisztán lát, azt a jelentős országok vezetői miért nem látják???!!!" Látjáj ők nagyon jól, csak ééppen az illuminati tervébek a végrehajtó bábjai Azé europa aki teleszüli És mostanság a cigűnyok meg az arabcigányok 5X annyit ellenek mint a fehér ember
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!