Az ENSZ-főtitkár bírálta a migránsok elleni rendőri fellépést

2015. szeptember 16. 20:48

Ban Ki Mun ENSZ-főtitkár egy sajtótájékoztatón azt mondta: „sokkolta” őt a hír, hogy a magyar rendőrség vízágyút és könnygázt vetett be a „menekültek” ellen, akiket az emberi méltóságuk tiszteletben tartásával kellene kezelni. Szijjártó Péter bizarrnak és felháborítónak nevezte Ban Ki Mun nyilatkozatát. Szerinte a főtitkár nem a valódi tények ismeretében foglalt állást.

2015. szeptember 16. 20:48

„Sokkolta” Ban Ki Mun ENSZ-főtitkárt, hogy a magyar rendőrség vízágyút és könnygázt vetett be a szerb határon, ahol a migránsok tömege áttörte a kerítés kapuját és dobálta, valamint gázspray-vel fújta a rendőröket.

Az ENSZ-főtitkár szerint a méltóságuk és emberi jogaik tiszteletben tartásával kellene kezelni a „menekülteket”. Ban Ki Mun erről egy sajtótájékoztatón beszélt. Hangsúlyozta, hogy elfogadhatatlannak tartja ezt a bánásmódot.

Minden országnak megvannak a saját problémái, „de ezek az emberek háború és üldöztetés elől menekülnek”, ezért könyörületesnek kell velük lennünk – idézi a főtitkárt az ITV News.

Szijjártó Péter bizarrnak és felháborítónak nevezte az ENSZ-főtitkár kijelentését. A külügyminiszter szerint Ban Ki Mun „nem a valós tények alapján foglalt állást”. Szijjártó kiemelte: „agresszív bevándorlók támadtak magyar rendőrökre, akik közül tizennégyen megsérültek. A rendőrök pajzsaikkal védték azt az anyát és egyéves gyermekét, akiket az agresszív tömeg magával sodort.

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tevevanegypupu
2015. szeptember 17. 06:52
Néha tényleg azt kell hinnem, hogy a fehér embernek bizonyos posztokon talán jobb rálátása van eseményekre mint a nem fehéreknek..a fehér ember szimplán aljas ha a szükség úgy kívánja, ezek a színesebbek pedig valószínűleg csak hülyék,a megtiszteltetéstől hanyatt esnek és irányíthatóak, újabban azért választanak ilyeneket.Nem lehet mással magyarázni..
SigSauer
2015. szeptember 17. 06:48
Az ENSZ főtitkár egy inkompetens barom, operett főtitkár. "Európát megtámadták, a kontinens a létéért küzd. Európa asztalára kiraktak egy fegyvert, amelyet néha a fejéhez tart, és orosz rulettet játszik. Rendkívül veszélyes ez a magatartás. A nyugati országok immunrendszere a jelek szerint lényegesen alacsonyabb szinten működik, mint a keleti régióé. A visegrádi országok – amelyek negyven éven át orosz megszállás alatt voltak – sokkal érzékenyebben reagáltak erre a problémára. Ismétlem magam, de fontos körülménynek tartom, hogy *** a nyugati, erős titkosszolgálatok ugyanúgy tájékoztatták kormányaikat a veszélyekről, mint nálunk. *** Amikor több százezer jól táplált, egészséges, katonakorú, háborúkat megjárt férfi jelenik meg Európában, az már önmagában komoly veszélyhelyzet. A különböző szervezett bűnözői körök, amelyek sokszor nemzetiségi, vallási alapon is szerveződnek, most kimeríthetetlen utánpótláshoz jutottak. Azoknak a férfiaknak, akik harcoltak a szír polgárháborúban, részt vettek az iraki háborúban, illetve a líbiai eseményekben, Nyugat-Európa nagyon lágy célpont lett."
Mindjárt
2015. szeptember 17. 05:25
"Ban Ki Mun ENSZ-főtitkár egy sajtótájékoztatón azt mondta: „sokkolta” őt a hír, hogy a magyar rendőrség vízágyút és könnygázt vetett be a „menekültek” ellen, " MIlyen ENSZ-főtitkár az olyan kretén aki nem nézi meg a videót saját szemével és inkább "hír" után itélkezik ilyen fontos kérdésben? A patkányok mindent bevetnek hazánk ellen, azok a patkányok akik köztünk éllnek, rajtunk élősködnek és elvárnák, hogy fogadjuk el őket magyar honfitársainknak amikor minden alkalommal a magyaroknak ártanak. Ez egy hiteltelen báb.
balbako_
2015. szeptember 17. 04:51
Ez a fasz csak ennyit volt képes kipréselni a főtitkárságából? Minket baszogat miközben a világon egy csomó helyen háborúk dúlnak azzal nem kezd semmit? A legfontosabb egy lázongó, törvénytelen csürhe ámokfutásának védelme? Ezzel a fasszal is csak eggyel többen vagyunk e sártekén.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!