Vácon is Orbán vejének cége korszerűsítheti a közvilágítást

2015. március 07. 09:18

Több mint félmilliárd forintos projekt keretében, nagyobb részt uniós forrásból korszerűsítik Vác számos pontján a közvilágítást. A beruházás lehetőségét Orbán Viktor vejének, Tiborcz Istvánnak a cége, az Elios Innovatív Energetikai Zrt. nyerte el.

2015. március 07. 09:18

Új, LED-es lámpatestekre cserélik a régieket Vác számos pontján idén nyárig, a közvilágítás korszerűsítésére a Pest megyei város csaknem félmilliárd forintot nyert uniós pályázaton – közölte a település alpolgármestere pénteken az MTI-vel. Pető Tibor (Fidesz-KDNP) elmondta, hogy a lámpatestek cseréjére kapott 496 millió 400 ezer forintnyi támogatás a projekt összköltségének 85 százalékát fedezi, a többi pénzt  az önkormányzat saját forrásból biztosítja.    

A munkálatokat a nyilvános pályázaton nyertes Elios Innovatív Energetikai Zrt. végzi majd, a vállalkozói szerződést a napokban írták alá. A tervezés, majd a tervek engedélyeztetése után kezdődhet a LED-es lámpatestek gyártása és szerelése – tájékoztatott az alpolgármester. A lámpatesteket folyamatosan cseréli majd a kivitelező, a munkával várhatóan nyárra végeznek. Az Elios vállalta, hogy a szerelés után folyamatosan ellenőrzik majd az új lámpák működését, és ha hibát észlelnek, kijavítják.    

A korszerűsítésnek köszönhetően a város az előzetes számítások alapján évente több mint 37 millió forintot tud megspórolni, ami a jelenlegi  fogyasztás költségének mintegy 39 százaléka. A leszerelt hagyományos lámpákat átvizsgálják, és a megfelelő állapotban lévőket ott helyezik el, ahol már kiépítették a közvilágítási hálózatot, csak a lámpatestek hiányoznak – közölte Pető Tibor.

Az Elios Innovatív Zrt. négy közbeszerzési győzelmével összefüggésben egyébként – ahogy azt a Mandiner is megírta az Index értesülései alapján – „versenyt korlátozó megállapodás közbeszerzési és koncessziós eljárásban” bűntett elkövetésének gyanújával nyomozás indult a közelmúltban. 

Összesen 249 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
puszika
2015. március 08. 10:23
Szóval az aki vállalkozni akar/pláne ha kormánypárti/,ne tegye! Mert valami vélt előnyt úgyis találnak a politikai ellenfelek! Ezt nevezik a baloldalon esélyegyenlőségnek!!!!!!
balbako_
2015. március 08. 09:13
Csak a rend kedvéért a cég az Elios Innovatív Energetikai ZRT többségi tulajdonosa a KÖZGÉP. Innentől takonyverés az Orbán vejezés.
kowecses
2015. március 08. 07:08
1,Remélem, hogy sötétedéskor már égnek a lámpák, különösen a zebráknál. Nem ùgy, mint az utóbbi 30 évben.
áfonya
2015. március 08. 03:51
8 év kormányzás alatt drága külföldi pályázatokat is előnyben részesítettek ,biztos valakiknek zsebekben dugesz pénz is jutott az üzletért.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!