Jóváhagyta a képviselőház az RMDSZ-es Markó Attila őrizetbe vételét

2014. december 03. 15:14

A román képviselőház jóváhagyta az RMDSZ-es Markó Attila őrizetbe vételét, így a korrupcióellenes ügyészség (DNA) kérheti a bíróságon a politikus előzetes letartóztatását. Markót hivatali visszaéléssel gyanúsítják egy Bukarest melletti telek után kifizetett kárpótlási ügyben. Ugyanebben az ügyben meggyanúsították már a Szervezett Bűnözés- és Terrorizmusellenes Igazgatóság elnökét is.

2014. december 03. 15:14

A román képviselőház jóváhagyta szerdán Markó Attilának, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) parlamenti képviselőjének az őrizetbe vételét, így a korrupcióellenes ügyészség kérheti a bíróságon a politikus előzetes letartóztatását.

Az alsóház 171 képviselője támogatta az ügyészségi kérés jóváhagyását, 111-en ellene voksoltak, 3-an érvénytelen szavazatot adtak le. Az ügyészség kéréséről titkos szavazást tartottak.

Markó Attilát hivatali visszaéléssel gyanúsítják. Ő tagja volt annak a restitúciós bizottságnak, amely 2011-ben az ügyészség szerint jóváhagyott egy olyan kárpótlást, amelynek összegét úgy állapították meg, hogy egy telek értékét a reális árához képest háromszorosára becsülték. A képviselő ártatlannak vallja magát, azt állítja, a szóban forgó ülésen, amelyen a döntés született, nem volt jelen.

Ugyanebben az ügyben Alina Bica, a Szervezett Bűnözés- és Terrorizmusellenes Igazgatóság vezetője ellen is eljárást indítottak. Markó egy párttársainak küldött körlevélben, melyet a Transindex ismertet, azt írta, hogy anélkül vádolták meg, hogy az ügy irataiba egyáltalán betekinthetett volna. Szerinte a DNA minden alap nélkül kezdeményezte előzetes letartóztatását.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
asszem
2014. december 04. 11:17
Eleddig mindig azt mondtam, hogy szerencsétek van nektek székelyföldieknek, hogy olájék nem mernek veletek is még többet! Úgy tűnik, hogy elérkezett az idő, mikor az előemberek mind vakmerőbben merészelnek ellenetek is fellépni, mi annak a következménye, hogy a székelyföldi kiskirályok teljesen leépítették a természetes védekezési hajlandóságunkat. Most az utolsó órákban rúgjátok ki a nem a magyarságunk élére való személyeket, és így igazi egységbe forrva védjük ki a ránk váró még vadabb megpróbáltatásokat! Korodi, Tamás, Ráduly, Borboly és Antall, egyforma arányban lesztek felelősek azért, ami ezután fog majd történni velünk, illetve még inkább ellenünk.
packó_
2014. december 03. 19:05
persze ugyanebben az ügyben a román kollégáját nem adta ki a parlament. Goodfriend itt mikor tiltakozik? A kurva anyátokat, hogy a magyarság kárára vagytok. Ti románok, meg a Goodfriend nevű amerikai származású megélhetési szomorkodó.
alex.leopardi
2014. december 03. 16:27
nahhh,igy kell benyalni a románoknak,meghálálták
alex.leopardi
2014. december 03. 16:26
a Bélát kellene,Atilla ártatlan
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!