Feljelentették a székely menet szervezőit

2013. október 29. 10:50

Büntetőjogi feljelentést tett kedden a legfőbb ügyészségen a Székelyek nagy menetelésének szervezői ellen Bogdan Diaconu román szociáldemokrata képviselő, mert szerinte a demonstráció sértette az alkotmányos rendet.

2013. október 29. 10:50

A kormánypárti politikus a demonstráció szervezőit az alkotmányos rend megsértésével, hátrányos megkülönböztetésre való felbujtással és bűncselekmények nyilvános magasztalásával gyanúsítja.

Diaconu a Romániai Magyar Demokrata Szövetség és a Székely Nemzeti Tanács ellen tett feljelentést, mivel szerinte azzal a céllal szervezték a tüntetést, hogy a résztvevők a lehető leghivatalosabb keretek közt lépjenek fel a román állam egységes jellege ellen.

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
OberEnnsinnen
2013. október 29. 15:50
Taktikai húzás, amit az elején hatástalanítani lehet. A románok célja: amíg a bírósági procedúra tart - akár évekig - addig leszerelni a magyarok-székelyek akcióit - mondván, várjuk ki a bíróság döntését. Tehát - mint mindig 1920 óta - az időre játszanak, amely mindig a birtokon belülieknek kedvez. Esetünkben a románoknak. Ami a székelyeket illeti: a bírósági folyamatok semmilyen hatással ne legyenek a további szerveződésekre. Úgy kell eljárni: az a tény, hogy bíróságon van egy bizonyos esemény, ez semmilyen hatást ne gyakoroljon a továbbiakra nézve. Mert ha igen, akkor megint vesztenek. Most van itt az ideje egy tisztességes - mindkét fél számára - alkunak a románokkal. Másfelől, riogatás célja nélkül: a románok is veszíthetnek ebben a "játékban". Ma még fel sem fogják, mennyire sokat.
vigyor
2013. október 29. 14:51
"bűncselekmények nyilvános magasztalásával gyanúsítja" Most ez csak fordítási hiba, vagy tényleg tök értelmetlen és értelmezhetetlen mondat?
ottapont
2013. október 29. 14:42
Az erőszakra és terrorra épített tákolmány országok sorsa a bukás. Ez törvényszerű.
kamasuka
2013. október 29. 12:43
Akkor miért nem akadályoztátok meg? Azt is meg szoktátok, ami nem sérti az alkotmányos rendet, ezt meg nem? Lehet, hogy nem sértette? Vagy nem akartatok provokálni több ezer embert? :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!