Bírságot fizetett a magyar címert gyalázó román

2012. november 22. 16:01

Kifizette a román Országos Diszkriminációellenes Tanács által kiszabott bírságot az a román szociáldemokrata politikus, aki a magyar címert náci szimbólumhoz hasonlította – közölte csütörtökön az MTI-vel Asztalos Csaba, a testület elnöke.

2012. november 22. 16:01

Bogdan Diaconu januárban kijelentette, hogy „a magyar címer kihelyezése egy romániai iskolára olyan, mintha náci horogkereszt kerülne egy zsidó tanintézetre”. Emiatt a testület 600 lejre (36 500 forint) bírságolta a politikust. A diszkriminációellenes tanács döntései megtámadhatók a bíróságon. Az elmarasztalt romániai közéleti személyiségek többsége ezt meg is szokta tenni, és a bírósági végzés függvényében fizetik ki vagy sem a bírságot.

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ottapont
2012. november 22. 17:27
Romániában egyenlőre csupán ellenzék van, nem belső ellenség! Ha esetleg valaki még nem tudná. :)
gvarga10
2012. november 22. 17:24
Érdekes!Romániában ez bűncselekmény,nálunk pl elménckedés a korona svájcisapkázása. A Maisterhauserek meg most fosztják meg a koronától a cimert.Pedig qurva keményen bántak el viselőjükkel,különösen a MUK után!
cutcopy
2012. november 22. 16:44
"a magyar címert náci szimbólumhoz hasonlította" Apropó, nem kéne akkor tán azokat is megbírságolni, akik pár éve az árpád-sávos zászlót a nyilaskereszteshez hasonlították..?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!