Kinevezték az Információs Hivatal új főigazgatóját

2012. szeptember 15. 11:03

Kinevezte Pásztor Istvánt az Információs Hivatal (IH) új főigazgatójává Orbán Viktor kormányfő. Az IH polgári hírszerző szolgálat, amely elsődlegesen az országhatáron kívül tevékenykedik.

2012. szeptember 15. 11:03

Kinevezte Pásztor Istvánt az Információs Hivatal (IH) új főigazgatójává Orbán Viktor kormányfő. Pásztor István a szervezet élén Pető Tibort váltja. A Miniszterelnökséget vezető államtitkár, Lázár János kedden azt mondta: Pásztor István dandártábornok kijelölésénél – aki a katonai elhárításnál dolgozott felkéréséig – fontos szempont volt, hogy elhárítói munkáját a rendszerváltozás után kezdte.

A hatályos törvény szerint Magyarországnak négy nemzetbiztonsági szolgálata van: az Információs Hivatal, az Alkotmányvédelmi Hivatal, a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat, valamint a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat. Az IH polgári hírszerző szolgálat, amely elsődlegesen az országhatáron kívül tevékenykedik. Általános rendeltetése, hogy a külföldre vonatkozó vagy külföldi eredetű bizalmas információk megszerzésével segítse a magyar nemzeti érdekek érvényesülését, működjön közre Magyarország függetlenségének biztosításában és törvényes rendjének védelmében – olvasható a szervezet honlapján.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalmazott tanár
2012. szeptember 15. 16:24
Ha valamikor nagy sükség volt Magyarországon erős és megtisztított nemzetbiztonsági szervezetkre, akkor az most van. Ezért igyekszik lejáratni, akinek az útjában van. pl. az utóbbi napokban a műegyetemi riadót követően.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!