Szlovákia is tárgyalna a Bős-Nagymarosi vízlépcsőről

2012. április 18. 12:20

Szlovákia üdvözli, hogy a magyar kormány felújítaná a bős-nagymarosi vízlépcsővel kapcsolatos tárgyalásokat, és készek tárgyalni a magyar féllel.

2012. április 18. 12:20

Szlovákia kész tárgyalni Magyarországgal a bős-nagymarosi vízlépcső ügyében, és üdvözli a magyar fél ilyen irányú törekvéseit – adta hírül a SITA szlovák hírügynökség a szlovák külügyi tárca közlésére hivatkozva szerdán. „Szlovákia üdvözli Magyarország azon kezdeményezését, amellyel fel kívánja újítani a hágai nemzetközi bíróság 1997-es döntésének alkalmazásáról szóló tárgyalásokat” – jelentette ki a szlovák külügyi tárca szóvivője. Boris Gandel szerdán azzal kapcsolatban nyilatkozott, hogy Szabó Marcel, Magyarországnak a határokkal osztott természeti erőforrások fenntartható használatáért felelős miniszteri biztosa hétfőn bejelentette: a magyar kormány megújítja a tárgyalásokat a dunai vízlépcső jelenleg életben lévő szerződésének felülvizsgálatára és egy új szerződés megalkotására.

A szlovák külügyi tárca szóvivője az ügy kapcsán rámutatott: a két fél már a múltban megegyezett arról, hogy a döntés alkalmazásáról nemzetközi szerződést kötnek. A külügyi tárca reményét fejezte ki annak irányában, hogy már a közeljövőben sikerül megegyezésre jutnia a magyar féllel a csaknem 15 éve hozott döntés végrehajtásáról.

 

 

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kjkj945
2012. április 18. 19:58
A szlovákok netántán készek a bösi lépcsőt az eredeti helyére áttenni?
dynamis
2012. április 18. 19:41
Üdvözlöm ezt a hírt, mert kár lenne Hazánk egyik legnagyobb megújuló energiaforrását felépíteni. Annak idején a rendszerváltásnál a "fürdővizzel a gyermeket is kiöntötték", ez az erőmű pedig stratégiai fontosságú lenne Országunknak, ráadásul a környezetvédelemnek jelentősen eleget fogunk ezzel tenni, és fosszilis erőműve((k)et is kiváltja.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!