Gyöngyöspata: leváltanák kisebbségi önkormányzati vezetőiket a romák

2012. január 10. 20:01

A gyöngyöspatai kisebbségi önkormányzat tagjai a helyi romák érdekei helyett csak a saját érdekeiket képviselik – vélekedik a romák egy csoportja, akik ezért a tagok lemondását követelik.

2012. január 10. 20:01

A cigány kisebbségi önkormányzat tagjainak lemondását, illetve a helyi cigányvajda közéleti visszavonulását követelte kedden Gyöngyöspatán helyi romák egy csoportja. A helyi művelődési házba összehívott fórumon Baranyi Tamás, a lemondást követelők képviselője kijelentette: a kisebbségi önkormányzat tagjai a gyöngyöspatai romák érdekei helyett csak a saját érdekeiket, s csak saját családjuk érdekeit képviselik.

A mintegy harminc roma részvételével megtartott tanácskozáson a szószóló azt állította, hogy az adományokból és segélycsomagokból kizárólag a kisebbségi önkormányzat vezetőinek családtagjai részesülnek, és az adományok nem jutnak el a rászoruló romákhoz. Szintén csak rokonok vehetnek részt a különböző közmunkaprogramokban – tette hozzá. Ebben a helyzetben azt követelik, hogy testületileg mondjon le az ifj. Farkas János vezette cigány önkormányzat valamennyi tagja, illetve vonuljon vissza id. Farkas János, a helyi cigányvajda.

Baranyi Tamás közölte: a kezdeményezést a helyi önkormányzat vezetése is támogatja. Ifj. Farkas János az MTI érdeklődésére azt mondta, hogy a község önkormányzatának jobbikos vezetése áll a történtek mögött, mert így akarják megosztani a gyöngyöspapatai cigányságot. Id. Farkas János rágalomnak nevezte a fórumon elhangzott vádakat.

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
turul
2012. január 11. 02:59
Látjátok, a Jobbik megtudja oldani ezt a kérdést! Fél éve sem kellett hozzá, és a cigányok egymástol lopnak, és egymást nyirják, nem a magyart, közben még dolgozgatnak is! Na ez a roma, az-az cigány stratégia!
novara
2012. január 10. 20:31
Az ilet keminy tezsvireim!-mondaná Kolompár Orbán. Miután a Jobbik megosztotta őket. Bruhahahahahaha! Tiszta Comedy Central...
pityesz74
2012. január 10. 20:14
Örüljetek hogy kaptok valamit. Az általatok úgy tisztelt Magyar "Parasztok" akiknek a vérén éltek nem kapnak még ennyit sem. Menjetek a Zámolyiak után, vagy Kanadába ha nem tetszik, meg ha befogadnak. Mondjuk azt sem hiszem mert már ott is bemutatkoztatok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!