Kövér: Minden szlovák politikusban van egy kis Slota

2011. június 06. 13:20

Értjük, hogy nem mondhatnak le azokról a területekről, amelyeket a trianoni szerződésnek köszönhetően kaptak. De a magyar nemzet sem mondhat le egyetlen részéről sem - fogalmazott a Hospodárské Noviny című lapnak Kövér László.

2011. június 06. 13:20

A magyar nemzet nem mondhat le egyetlen részéről sem, és úgy véli, hogy a szlovákiai magyarok szellemi és kulturális értelemben a magyar nemzethez, Magyarországhoz tartoznak - fogalmazott Kövér László a Hospodárské Noviny című gazdasági napilapban megjelent interjúban.

Arra a kérdésre, miszerint meg tudja-e érteni, hogy az új magyar kormány határon túli magyarokat érintő politikája problémát okozhat a szlovák politikusoknak, még ha nem is nacionalisták, mint Ján Slota, Kövér válaszul kifejtette: „sajnos”, minden szlovák politikusban van egy kis Slota, mégpedig azért, mert félnek Slotától, így figyelembe veszik nézeteit.

„Nagyobb önbizalomra lenne szükségük a szlovák kollégáknak. Értjük, hogy nem mondhatnak le azokról a területekről, amelyeket a trianoni szerződésnek köszönhetően kaptak, s amelyeken Szlovákia létrejött. De a magyar nemzet sem mondhat le egyetlen részéről sem, a szlovákiai magyarok szellemi és kulturális értelemben hozzánk tartoznak. És szintén nem mondhat le (a magyar nemzet) történelmének és kultúrájának azon részéről, amelyek ezzel a területtel kötik össze” - fogalmazott Kövér.

A házelnök elmondta, „a nemzet egysége a határokra való tekintet nélkül is kialakítható és megtartható, főleg az egyesülő Európában”. Szerinte a Slota vezette Szlovák Nemzeti Párt, illetve a Robert Fico vezette Irány-Szociáldemokrácia sokkal radikálisabbak, mint a Jobbik. Ilyen szempontból Szlovákiában a nacionalizmus erős kártya, míg Magyarországon ez nem olyan horderejű téma.

Összesen 78 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
de karatna
2011. június 07. 23:21
______________________________________________ Trianonban az elrabolt területekkel együtt nem adták és osztották szét magyar nemzetünk múltját. Az akkori jelent az országrablók meg tudták szerezni, de a múltunkat nem, és azt soha nem is fogják! /de Karatna/ ______________________________________________
sine ira et studio
2011. június 06. 19:37
Azok, akik Kövér szavain felháborodnak, tipikusan úgy gondolkodnak, ahogy a Kádár-korszakban volt szokás a magyar kisebbségekre, és az ő érdekvédelmükre gondolni. Roppant tanulságos, hogy ugyanazok a féligazságok tűnnek elő, amelyek egyébként csak adják a lovat a szlovák, román nacionalizmus alá.
Silvio
2011. június 06. 19:12
Kövér megint telibe talált!!!! Minél nagyobb lesz a vinnyogás, annál pontosabb a találat.
amok
2011. június 06. 17:34
"Az a szerény véleményem, hogy más nációk bírálata... szellemi színvonal kérdése. " A fenti kijelentés szerint nem lehet bírálni pl. a németeket a Holokauszt, a törököket az örményirtás, a szerbeket a délvidéki vérengzések, a szlovákokat a benes dekrétumok érvényessége és a hibbant nacionalizmusuk miatt. De persze, a magyarokat lehet, hiszen te magad is gyakorlod, meg mások is (szerinted egész Európa): "Ezért (és minden ilyen), a magyar felsőbbrendűségre utaló mondatért vetik meg a magyarokat szerte Európában ! ez az árja elmélet szégyenletes." Szóval nekünk kuss, legfeljebb hálás figyelemmel halgassuk a nagyszerű Európa tanításait, és naponta kérjünk bocsánatot létezésünkért a szomszédainktól és a világtól.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!