Nem ellenzik a kettős állampolgárságot a román szocdemek

2010. május 19. 09:27

A román szociáldemokrata pártot nem zavarja a magyar állampolgárság megadása a Magyarország határain kívül élő magyaroknak. A kormánypárt még óvatos a kérdésben, nem olvasták még a Fidesz tervezetét.

2010. május 19. 09:27

A Gandul című román napilap szerdai számában Radu Moldovan, a román szociáldemokrata párt szóvivője elmondta, a jelenlegi ellenzéki pártot nem zavarja a magyar állampolgárság megadása a Magyarország határain kívül élő magyaroknak. A lap a Romániai Magyar Demokrata Szövetséggel együtt kormányzó, és a román kabinet fő erejét képező Demokrata Liberális Párt vezetőit is megkérdezte. A Gandul megállapítja, hogy a Demokrata Liberális Párt óvatos ebben a kérdésben, hiszen Ioan Oltean, a párt alelnöke nem kívánta kommentálni a kettős állampolgárság kérdését, amíg nem olvassa el ő maga a Fidesz törvénytervezetét.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vhailor
2010. május 19. 10:01
Szerintem Orbánék az egész ügyet már jól előre lezsírozták. A szerbekkel sem volt különösebb baj ebben a kérdésben még 2004-ben sem, a románok pedig nagyon jól tudják, hogy nem ellenezhetik, hisz ott van több 100 000 moldvai, akik román állampolgárok. Az egész ügy csak a derék szlovák "atyafiaknak" szúrja a szemét. Ügyes húzás, izolálta őket a kisantanti szövetségeseiktől ebben az ügyben.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!