Törvényellenesnek tartja a Fidelitas, hogy Horn Gyuláról neveznének el közterületet Karácsonyék

2022. június 13. 13:22

A hatályos jogszabály világosan fogalmaz – hívta fel a figyelmet a szervezet alelnöke.

2022. június 13. 13:22
null

Mint arról korábban írtunk, Horn Gyuláról neveznének el közterületet Karácsonyék. Erről ide kattintva olvashat bővebben.

A jogszabály világosan fogalmaz

A közterület átnevezése kapcsán Baczkó Norbert a Karc FM műsorában aláhúzta, a közterületek elnevezését illetően a hatályos jogszabály (lenti kép) világosan fogalmaz.

Fotó: mkogy.jogtar.hu
Fotó: mkogy.jogtar.hu

Mint a Fidelitas alelnöke felidézte:

Horn Gyuláról ez egy az egyben elmondható” – emelte ki az alelnök. Leszögezte: „meggyőződésünk, hogy Horn Gyula nevét nem viselheti közterület, vagy közintézmény Magyarországon”.

A Karc FM műsorának vonatkozó részletét az alábbiakban nézheti vissza:

 

 Nyitókép: Facebook-video

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hátakkor
2022. június 13. 18:17
A törvény mindenkire egyaránt vonatkozik. Kommunistákra tízszeresen, százszorosan!
Zokni
2022. június 13. 16:07
Jaj, ennek nagyon örülök! Tehát onnan tudhat ez a balfék erről a szabályról, hogy már tett egy javaslatot a Kossuth Lajos tér átkeresztelésére ,,Orbán, a XXI. század Kossuthja tér” névre. De nyilván mondták neki, hogy a fenti törvény a XXI. századi önkényuralmi rendszerek fenntartóira, sőt kialakítóira is vonatkozik..
Vakfolt
2022. június 13. 14:19
"meggyőződésünk, hogy Horn Gyula nevét nem viselheti közterület, vagy közintézmény Magyarországon" Szerintem önnön magának sem kéne, de hát már ez van.
Vakfolt
2022. június 13. 14:06
Így van, így tehát a Göncz Árpád is mehet a picsába!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!