HC Strache nyugdíjazná Bécs jelenlegi főpolgármesterét

2014. november 23. 18:31

A szavazatok 99,23 százalékával választották az Osztrák Szabadságpárt bécsi szervezetének elnökévé a párt arcát, Heinz-Christian Strachét. A populista párt politikusa és egyben a párt bécsi főpolgármester-jelöltje szerint itt az idő nyugdíjba küldeni a húsz éve regnáló főpolgármestert, az SPÖ-s Michael Häuplt.

2014. november 23. 18:31

Megkezdte a felkészülést az FPÖ a 2015-ös bécsi választásokra azzal, hogy újraválasztotta bécsi szervezetének elnökségét. Nem nagy meglepetésre a szavazatok 99,23 százalékával a bécsi pártszervezetet tíz éve vezető FPÖ-elnök, Heinz-Christian Strache maradt az élen. Strachénak régóta célja a bécsi főpolgármester leváltása, hiszen ha az osztrák főváros élén bizonyítani tud, a választók jobban elhiszik, hogy képes Ausztriát is vezetni.

„Történetünk eddigi legjobb eredményét akarjuk elérni! 30-40 százalékra van szükségünk ahhoz, hogy leváltsuk Häuplt. A változásra nemhogy megérett az idő: az már régóta esedékes. Küldjük végérvényesen nyugdíjba Häuplt és szárítsuk ki a vörös-zöld mocsarat!” — adta ki az utasítást Strache. A felmérések szerint Strache egyre közelebb kerül ahhoz, hogy megszorongassa a jelenlegi főpolgármestert, ami jól is jön neki, mert országos színtéren azzal, hogy a néppárti ÖVP élére új ember került Reinhold Mitterlehner alkancellár személyében, kicsit megakadt az FPÖ lendülete.

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nomine
2014. november 24. 09:28
nekem az egy "élmény" volt amikor az egyik bécsi ipari parkban autókázva majdnem kitörött a kocsink kereke kérdeztem a helyieket hogy mi ez, azt mondták Bécsnek nincs pénze utakra mert fullosan el van adósodva az egész város csak pislogtam, mert azt hittem ilyen ott nem fordulhat elő... aztán mégis
flashgordon
2014. november 23. 21:04
1. Én úgy tudom, hogy Häupl nem akar többet indulni a főpolgármesteri székért így a leváltása nem lesz nehéz. 2. A felsoroltak mellett Bécs évek óta a világ legélhetőbb városa a felméréek szerint.
tango47
2014. november 23. 19:32
Csak vigyázzon a közlekedéssel, mert baj érheti!
thymian
2014. november 23. 19:18
Épp elcsodálkoztam, hogy Bécsben milyen olcsó a lakás, feltételezem, fizetőképes kereslet híján. 21 szalafista óvoda az osztrákok pénzén. :D Miközben Németo.-ban több városban éhségsztrájkolnak a bevándorlók.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!