Elemző: Magyar Péternek sem sikerül majd, amit Márki-Zay hiába próbált

2024. április 29. 21:49

Maga mellé állítani a jobboldali szavazókat.

2024. április 29. 21:49

Fotó: Attila KISBENEDEK / AFP

„Volt már több tízmillió, ha nem százmillió, amit ráköltött az eddigi rendezvényeire. Valahonnan a pénznek is jönnie kell” – fogalmazott Magyar Péter mozgalma kapcsán Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Intézet vezetője a Mandiner Reakció legutóbbi adásában.

Ezt is ajánljuk a témában

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, Magyar Péter pártjának honlapján megjelentek a 2022-es balos kampányokban is közreműködő, Bajnai Gordonhoz és társaihoz köthető cégek.

Ezt is ajánljuk a témában

Ennek kapcsán az elemző kiemelte:

Magyar Péter több olyan céggel is együttműködik, amelyek korábban Márki-Zay Péter kampányát is segítették.

„Márki-Zay Péter a baloldaliakat nem tudta teljesen megszólítani, mert legyünk őszinték, több baloldali szavazó van, mint akik rászavaztak 2022-ben. Jobboldali szavazót egészen biztosan egyet sem tudott megszólítani. Ez a helyzet Magyar Péterrel is.”

De miért is nem tud jobboldali szavazókat megszólítani? Habár hivatalosan elítéli a háborút, Mráz szerint

Magyar Péter mégis háborúpárti, hiszen a béke és a semlegesség pártján álló Orbán-kormány megbuktatásán fáradozik.

Meglátása szerint Magyar Péter elsősorban hatalmat akar, s átvenni a baloldal irányítását. Mráz hozzáfűzte: egy kiélezett verseny alakulhat ki Gyurcsány Ferenc és Magyar Péter között az Orbán-kritikus erők vezetéséért. Úgy véli ugyanakkor, ennek a versenynek a kimenetele mindenképp az összefogás lesz.

„Aki Gyurcsány Ferenccel együttműködik, vagy vele összefog, az Gyurcsány rendszerének a része” – hangsúlyozta.

Június 9-én az európai parlamenti mellett önkormányzati választások is lesznek, talán a legnagyobb figyelem a fővárosra, illetve a főpolgármesteri posztért folyó küzdelemre irányul. Mráz Ágoston Sámuel elmondta, Budapesten 40-42 százalékos a Fidesz támogatottsága, szerinte Szentkirályi Alexandra elsősorban őket akarja mozgósítani.

A jelenlegi főpolgármestert,

Karácsony Gergelyt egyre több vád éri utol különböző gyanús ügyletek, leginkább a hídpénzbotrány miatt.

A Nézőpont vezetője érdekesnek találja, hogy a főpolgármester mégis úgy tesz, mintha ez nem is létezne. Ugyanakkor rámutatott: óvatos a kommunikációjával, nem mond olyat, ami később számon kérhető lehet rajta. Szerinte még várható egy „robbanás” az üggyel kapcsolatban a kampány végéig.

Ezt is ajánljuk a témában

Mindezeket figyelembe véve Mráz úgy látja,

Szentkirályi Alexandrának igenis van esélye megnyerni a választást.

A szintén jelölt Vitézy Dáviddal kapcsolatban elmondta, Karácsonytól és Szentkirályitól is csábíthat el szavazatokat. A kérdés az, hogy a fideszes szavazók pártpolitikai alapon fognak-e szavazni, vagy meginog a kezük, és inkább Vitézyre adják le voksukat.

A teljes beszélgetés itt megtekinthető:

 

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tommaso
2024. április 30. 11:05
MAGYART vagy CSEHT az ország élére! Orbán, takarogggy! Csak kevesen tudnak arról, hogy mig a forint feleannyi eurót ér, mint korábban, a cseh korona 2010 óta erősödött - AZ EURÓHOZ KÉPEST.
Tommaso
2024. április 30. 10:47
a FIDESZ-alapitó Bayer Zsolt állitja, tehát nyilván igaz: a FIDESZ VEZETŐI - bár tudtak róla - SEMMIT NEM TETTEK a CSALÁDI ERŐSZAK ELLEN. Akkor az összes, a családbarátkormány témakörben tett nyilatkozatuk (is) HAZUGSÁG. Vagy az a HAZUGSÁG, hogy a Magyar-Varga család esetében lett volna okuk intézkedni. R-Go: az már nem kérdés, h ORBÁNÉK HAZUDNAK. Csak az a kérdés, melyik állitásuk a HAZUG(ABB).
Tommaso
2024. április 30. 10:46
FOSIK a FIDESZ, mert Magyar a táborukat is létszámcsökkenti. Ha nem igy lenne, nem támadnák ekkora erővel. Akkor csak hagynák, hadd ossza meg az ellenzéket.
muther
2024. április 30. 10:41
Lejáratja saját magát, tegnap Szombathelyen is volt "némi " agresszió a kérdezők felé. Egyre többen szólnak be neki. Egyre több sör fogy.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!