Férfiak, nők – és egyebek?

2020. november 18. 09:00

Ma már a legtermészetesebbnek tűnő igazságokat is ki kell mondani.

2020. november 18. 09:00
Szánthó Miklós
Szánthó Miklós
Magyar Nemzet

„Valahogy nem látom magam előtt, amint Konrad Adenauer, Robert Schuman, Jean Monnet vagy Alcide De Gasperi olyan Európai Unióról ábrándoznak, amely kiemelt stratégiai kérdésként foglalkozik az úgynevezett LMBTIQ-jogokkal. Azért írom, hogy »úgynevezett«, mert egyrészről a fene se tudja, mit takarnak pontosan a mozaikszóval jelölt »identitások«, és ha végigmegyünk a betűsoron, nehézségekbe is ütközünk.

A »leszbikusról« és a »melegről« még ugye tudjuk, hogy mit jelentenek, de a »transzszexuálissal«, a »biszexuálissal«, az »interszexuálissal« meg a »queerrel« már gondban vagyunk – pláne ha hozzávesszük, hogy a lista folyamatosan bővül, például az »a« betűvel, mint »aszexuális«, meg p-vel, mint »pánszexuális«. És akkor még nem is beszéltünk a »günoszexuálisokról« vagy a »nonbináris agenderekről«.

Vélhetően az újabb és újabb nemi eltévelyedések felfedezésének dinamizmusa miatt biggyesztenek a legműveltebbek a sor végére egy pluszjelet vagy csillagot (LMTIQAP+/*), jelezvén, hogy a lista inkluzív és nyitott, nem tűri meg, hogy a holnapután kitalált hetvenharmadik genderidentitást vagy frissen újragondolt szexuális vonzalmat – kövek, növények, állatok vagy kisgyermekek iránt – diszkriminálják ebben a szivárványszagú világban.

Szóval csak magam elé képzeltem az »EU alapító atyáit« – e megfogalmazás persze már önmagában mutatja, hogy közösségünk toxikus maszkulinitásban fogant valójában, csakúgy, mint az Egyesült Államok –, és nem tűnt reálisnak, hogy azért kezdtek volna el munkálkodni az integráción, mert úgy érezték, küzdeniük kell a »transz-, nembináris és interszex emberek ellen megnyilvánuló interszekcionális diszkriminációval« szemben.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jógyerek
2020. november 18. 19:37
Tényleg kemény ez az LMBTizé stratégia, megnéztem, elég csak rápillantani a címlapra, mindent bevetnek, hogy annyira ariknak tűnjenek a homárok: https://ec.europa.eu/info/sites/info/files/lgbtiq_strategy_2020-2025_en.pdf
Hétszűnyű Kapanyányi Monyók
2020. november 18. 13:47
Jogos a felhorgadás. A természetben csak két nem van. Interszexek, transzneműek, hermafroditák stb. nem léteznek. Hiába állítja több ezer orvosi cikk, könyv, esettanulmány és klasszikus irodalmi szöveg, mint Diodorus Siculus "Bibliotheca historica"-ja, Ovidius "Átváltozások"-ja vagy Platón "Lakomája".
VeJoLa
2020. november 18. 10:57
A szexualitás a legszemélyesebb magánügy, és számtalan meglepetést tartogat! A világgá coming outolt nagybetű nem felszabadít, hanem elveszi a szabadságot, és mindenkit elbizonytalanít: Minek kell tekinteni? Hogy kell szólítani? Akkor pofoz fel, ha előre engedem, vagy akkor, ha nem?! Ha a betűsemberek elvárják tőlünk, hogy normálisnak tekintsük őket, ők is tekintsék normálisnak tőlünk, ha az ágyon kívül a természetes nemük szerint kommunikáluk velük!
Akitlosz
2020. november 18. 10:48
"Ma már a legtermészetesebbnek tűnő igazságokat is ki kell mondani." Régen is kimondták. Kék az ég, zöld a fű. Ez meglehetősen régi duma. Vasvillával nem lehet szilvát aszalni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!