Kit érdekel a futball?

2012. június 09. 10:04

A futball: színház, harc, sport, üzlet, öröm, bánat, győzelem, kudarc. Kilencven perc alatt maga az élet.

2012. június 09. 10:04
Ablonczy Bálint
Heti Válasz

„És mégis, sejtve a profi futball mögött meghúzódó érdekeket, elszomorodva ismételt távolmaradásunkon, elvarázsolt a lengyelek kezdeti lendülete, az ezer bajtól nyomorgatott országból érkezett görögök kitartása, az oroszok professzionalizmusa, és a cseh Rosicky bombái.

Egyszóval maga a játék, amely e bonyolult, kihívásokkal és egyéb közhelyekkel terhelt, változó világban maga a kiszámíthatóság, egy gyerek számára is érthető szabályokkal. Nincs mellébeszélés, nincs utólagos kimagyarázás, nincs „igaz ugyan, hogy a megyei jogú városokat elveszítettük, de a tízezer fő fölötti településeken pártunk előretört”: az győz, aki több gólt lőtt. És ha a labda már bent van, lehet reklamálni a fütyülős figuránál, csak nem érdemes: ő azonnal, egy személyben dönt a szabályosság-szabálytalanság kérdésében. (És viseli a felelősséget is.) Nincs fellebbezés, döntés-elnapolás, az indoklás hetekig tartó írásba foglalása.

A futball: színház, harc, sport, üzlet, öröm, bánat, győzelem, kudarc. Kilencven perc alatt maga az élet. Úgyhogy néztük, nézzük, nézni fogjuk, még ha ez a rosszmájú ismerősök szerint gyerekség is.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
valattila1
2012. június 10. 21:17
Hajrá horvátok!
kjkj945
2012. június 10. 11:58
Miért csak a foci kapja a nagy zsét? A többi sportágnak miért nem adnak?
Vaskereszt
2012. június 09. 16:27
Na persze. Hazasmegy a magyar, kibontja a sört, belehupan a fotelba, és elalszik a meccsen. A foci egyébként is a legundorítóbb tömegsport, mindenhol reklámok vannak (ez még pl. a forma-1 re is igaz), a lényeg ez: fogyassz, fogyaszz, fogyassz. És ez a rohadt zsidó ezt próbálja jópofáskodva előadni.
durrbele
2012. június 09. 15:11
Szurkolók mérkőzése mindíg jobb mint a foci.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!