Tíz ok, amiért a Manchester City mégis elveszítheti a bajnokságot

2024. április 16. 13:17

A neves brit sportlap szerint még reménykedhetnek a Liverpool és az Arsenal szurkolói, mert közel sem biztos, hogy Pep Guardiola labdarúgócsapata lesz az idén az angol bajnok.

2024. április 16. 13:17
Manchester City v Liverpool FC - Premier League

Nyitókép: Alex Livesey - Danehouse/Getty Images

A vasárnap nemcsak az Arsenal és a Pool szurkolói számára volt szomorú nap, hanem a semlegeseknek is, akik látni akarták a háromesélyes címharc folytatását. A Liverpool vasárnap 1–0-ra kapott ki otthon a Crystal Palace-tól, míg az Arsenal 2–0-ra az Aston Villától. A Manchester City viszont nyert szombaton a Luton Town ellen, így most két ponttal áll a bajnokság élén, és sokan már egyértelműen a Premier League favoritjának tartják.

Az angol The Athletic nevű portál azonban tíz okot is felsorol, miért ne vegyük annyira biztosra a City bajnoki címét.

1.: Eltereli a figyelmet a Bajnokok Ligája? Talán igen, de szerda eset már okosabbak leszünk, amikor lejátsszák a Real Madrid elleni negyeddöntő visszavágóját. A spanyol fővárosban nem dőlt el semmi, 3–3 lett az első mérkőzés végeredménye. „Egy csapat képes kétszer egymás után triplázni? A sérülések szaporodásával, a többfrontos csatákkal, az érzelmek elmélyülésével – fel tudja-e pörgetni magát a City újra?” – teszi fel a kérdést a The Athletic. A több sorozatban való részvételnek van mellékhatása. Amikor ilyen sűrűn vannak a meccsek, akkor nő a fáradtság szintje, ebben az időszakban a taktikai tervezés és a mentális frissesség még fontosabb. Guardiola már lenyilatkozta, hogy a City nagy bajban van a fáradtság és a sérülések miatt. Tehát ez minden bizonnyal reményre ad okot a Liverpoolnak és az Arsenalnak. A manchesteriek a Real Madridot fogadja szerdán a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében, három nappal később a Chelsea ellen játszanak az FA-kupa elődöntőjében, majd öt nappal később Brightonba utaznak.

2.: A Tottenham Hotspurs, amellyel május 14-én játszik Guardiola csapata. Amióta a spanyol szakember a világoskékek edzője, csupán kétszer tudott nyerni a Spurs ellen, s ötször kikapott. A City mérlege az észak-londoniak ellen a leggyengébb. A fővárosiak még mindig harcban vannak a negyedik, Bajnokok Ligája-indulást jelentő helyért. Ráadásul azt a májusi meccset Londonban rendezik.

3.: Erling Haaland formán kívül futballozik. A norvég csatárzseni 37 meccsen szerzett 30 gólja kevés a korábbiakhoz képest, s valójában ez egy gyengébb szezonja. Ha Haaland nem tud gólokt szerezni a szezon hátralévő részében, akkor az akár a City bajnoki címébe is kerülhet.

4.: Pep Guardiola túlbonyolítja a taktikát. „Mindig túlgondolom. Mindig új taktikákat és ötleteket dolgozok ki, és holnap majd megint egy újat fogtok látni a fejemben. Sokszor túlgondolom a dolgokat, ezért vannak nagyon jó eredményeim. Ha működik, bátor vagyok, ha nem, akkor újragondolom” – mondta Guardiola 2022-ben. Meglehet, hogy az idén pont ez lesz a katalán szakember és csapata veszte.

5.: A videóbíró már több fontos gólt vett el (jogosan) a manchesteriektől ebben a bajnokságban, és nem kizárt, hogy a hátralévő meccseken lesz olyan, amely akár döntő is lehet.

6.: Rodri, aki nélkül nem létezik a Manchester City. A spanyol labdarúgó a csapat motorja, ám most összeomlott, s a 20 éves játékos azt mondta, hogy szünetre van szüksége. „Tényleg szükségem van egy kis pihenésre” – nyilatkozta a riportereknek a múlt heti Real Madrid elleni 3–3-as döntetlen után, olyan kábultan, mint aki részt vett egy másnaposságról szóló délelőtti 9 órás előadáson. Egy hét rövid szünet, az biztos, de ez lehet akár több is, hogy megtalálja korábbi önmagát.

7.: Declan Rice szívességet kér korábbi csapattársaitól. Az angol válogatott focista tavaly nyáron igazolt a West Ham Unitedtől az Arsenalhoz, pedig a City is szerette volna megszerezni. A kékek az utolsó fordulóban, május 19-én a londoniakat fogadják, és egy szoros eredménnyel akár az Arsenalnak is kedvezhetnek.

8.: A Brighton & Hove Albion számára kissé elszállt az idei szezon, a csapat a 10. helyen áll a bajnokságban, és négy meccs óta nyeretlen. Roberto De Zerbi mégis az elmúlt másfél év egyik leglenyűgözőbb menedzsere volt. Vitathatatlanul csak Guardiola múlta felül De Zerbit az őrült taktikai improvizációkban. Egy hét múlva szerdán a Brightonnal játszik a City idegenben, és könnyen lehet, hogy a De Zerbi a taktikájával megtréfálja a vendégeket.

9.: A Wolverhampton ellen több peches mérkőzést is játszottak már a kékek. Ráadásul ebben a szezonban egyetlen csapat sem volt szerencsétlenebb a Wolvesnál. Gary O’Neil, a Wolverhampton Wanderers vezetőedzője mindig észérvekkel és racionalizálással tervezi meg csapata játékát. Május 4-én a Farkasokat fogadja a City.

10.: A City ellen 115 vádat emeltek a Premier League pénzügyi szabályainak megsértése miatt kilenc különböző szezonban. Ha legalább néhányukban bűnösnek találják őket ebben a bajnokságban, akkor pontlevonással sújthatják a klubot. Természetesen City azt mondja, hogy ez lehetetlen, hevesen tagadják a vádakat, és keményen dolgoznak, hogy bebizonyítsák ártatlanságukat.

A bajnokságot öt fordulóval – ám az élcsapatok esetében hat meccsel – a vége előtt a címvédő Manchester City vezeti (73) a hétvégén egyaránt vereséget szenvedő Arsenal (71) és Liverpool (71) előtt. 

 

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:09
🍓 ️ ­­A­­­ ­d­ö­g­­ö­­­s­­ ­l­­á­­­n­y­­­o­k­­ ­­v­­á­r­­n­a­­k­ ­­r­­á­­­d­­­ 👉 𝗪­­­𝗪­­𝗪­.­𝗖­­­𝗨­­­𝗠𝟰­.­𝗙­𝗨­­­𝗡
akkor ki
2024. április 17. 07:22
Az sem a legjobb, aki megnyer bajnokságot, megnyer kupát, mert ott van egy szó, a szerencse, hidd el grün, az is kell hozzá, mint mindenhez!
grün
2024. április 16. 18:58
és egy ok, amiért megnyerik: mert a legjobbak...
EX_Terminator
2024. április 16. 17:34
ÉS SOHA SEMMI NEM LESZ EBLŐLE SE MEGHALLGATVA SE ELFOGADVA.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!