Lezser, kényelmes ruhákban vonulhatnak be a párizsi megnyitóra olimpikonjaink (VIDEÓ)

2024. április 05. 22:26

Benedek Tibor özvegye, Benedek-Epres Panni is részt vett a magyar olimpiai és paralimpia csapat idei öltözetének megálmodásában.

2024. április 05. 22:26

Fotó: Team Hungary Facebook-oldala

A Magyar Olimpiai Bizottság és a Magyar Paralimpiai Bizottság szerződést kötött a Heavy Toolsszal, ennek értelmében a magyar cég készíti el a sportolók felvonuló ruháját a párizsi játékokra.

Az ünnepélyes szerződéskötéssel egybekötött sajtóeseményen Gyulay Zsolt, a MOB elnöke elmondta,

a francia fővárosban speciális lesz a megnyitó, mert a Szajnán zajlik majd és előreláthatólag nyolc és fél órán keresztül tart, ezért a legfontosabb szempont a kényelem és az elegancia volt.

Hozzátette, mindenképpen magyar beszállítóval szerettek volna megegyezni, a Heavy Toolsszal pedig tavaly, a krakkói központú Európa Játékokon már sikeres volt az együttműködés. Kiemelte,

most először a magyar olimpiai és a paralimpiai csapat is egyforma ruhában fog felvonulni.

„A Magyar Olimpiai Bizottság és a Magyar Paralimpiai Bizottság együtt állapodott meg a Heavy Toolsszal,

azzal a magyar céggel, amely a legrugalmasabb volt, és leginkább fontosnak érezte a magyar csapat öltöztetését”

– vélekedett Gyulay Zsolt a MOB elnöke.

Ezt is ajánljuk a témában

Herwerth Mónika tervező arról beszélt, hogy a kollekciót Párizs, a divat és az eleganciája hazája ihlette, a klasszikus stílus és a legújabb trendek találkoznak egymással a „franciásan kifinomult, de sportosan dinamikus kollekcióban”.

A felvonuló ruhákat májusban mutatják be. Elhangzott, hogy a magyar zászló színei nem egy öltözéken belül jelennek meg, hanem a teljes csapat adja majd ki. A sportolók közül – akiket „tetőtől talpig” öltöztetnek majd fel – a nők zöld, a férfiak fehér ruhákat kapnak, a piros pedig a különleges kiegészítőkben jelenik meg, illetve belecsempésztek sötétkéket is, Franciaországra utalva.

A tervezés utolsó fázisában segédkezett a háromszoros olimpiai bajnok legendás vízilabdázó, a 2020 júniusában elhunyt Benedek Tibor felesége, Benedek-Epres Panni, aki elmondta: nagyon elégedett a végeredménnyel, mindenféle alkatú sportoló jól érezheti majd magát a ruhákban, amelyekben ízlésesen jelennek meg a nemzeti színek.

Az olimpikonok közül Kapás Boglárka, és férje, a szintén úszó Telegdy Ádám beszélt arról, hogy ők általában nem tudnak részt venni a megnyitón, mivel másnap már kezdődik a verseny, de az olimpiai faluban szeretnek a társaikkal kicsit „felvonulni”. Ugyan még egyikük olimpiai indulása sem biztos – a Rióban bronzérmes Kapás az A szintre hajt, a Tokióban ötödik Telegdy pedig egyelőre harmadik a hazai rangsorban –, bíznak benne, hogy ott lehetnek a francia fővárosban, karrierjük harmadik közös, egyben utolsó ötkarikás viadalán. A parasportolókat a tokiói bajnok úszó, Illés Fanni képviselte. A korábban modellkedő, immár édesanyaként is helytálló példaképnek már megvan a kvótája. Beszélt az együttműködésről (a paralimpia alatt ő lesz a Heavy Tools közösségi média kampányának arca) és a párizsi felkészüléséről is.

Ezt is ajánljuk a témában

A felvonuló kollekciót – amelyet néhány héttel az olimpia előtt a szurkolók is megvásárolhatnak majd – május 6-án 18 órától, a Várkert Bazárban sorra kerülő divatbemutatón mutatja be 8-8 olimpikon és paralimpikon, 16 közéleti személyiség kíséretében. A Heavy Tools a sportolók mellett a csapatvezetőkről, az edzőkről és stábtagokról is gondoskodik, így előreláthatólag körülbelül 400 embert öltöztet fel a párizsi olimpiára és paralimpiára.

Ezt is ajánljuk a témában

(MTI)

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:13
🍓 ️ ­­A­­ ­­d­­ö­­g­ö­­­s­­­ ­­­l­­á­n­­y­­­o­k­­ ­v­­­á­r­­n­a­k­ ­­r­­á­d­ 👉 𝗪­­­𝗪­­𝗪­.­­­𝗖­­­𝗨­𝗠𝟰­­.­­­𝗙­­­𝗨­­𝗡
antallmiki
2024. április 06. 12:06
Lehet, hogy velem van a baj, de én nem látom a magyar olimpiai csapat ruháját, hacsak nem az a zöld fekete szar nem az. Hol vannak a nemzeti színek? Gyászolunk valamit, hogy ilyen halottas az összeállítás? Ennek mi értelme van? Ezt ki írta alá? Ki hagyta jóvá? Ráadásul a zöld az sem a magyar lobogó zöld színe. mi folyik itt?
Box Hill
2024. április 06. 11:59
Kell a lezserség a golyóálló mellények eltakarására.
Málaga21
2024. április 06. 10:52 Szerkesztve
Magasról leszarom az olimpiát. Pénznyelő, átpolitizált doppingfesztivál, semmi más.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!