Nego: Ha a görögök Eb-t nyertek, nekünk miért ne sikerülne?

2023. november 20. 15:05

Mer nagyot álmodni a válogatott szélsője.

2023. november 20. 15:05
NEGO Loic; MIJATOVIC, Milan;

Nagyszerű, hogy ott leszünk Németországban, de nemcsak az lesz a célunk, hogy részt vegyünk az Európa-bajnokságban. Szeretnénk nagyot alkotni, meglepetést okozni. Gondoljunk csak vissza 2004-re, amikor Görögország megnyerte az Eb-t. Senki nem hitte volna, hogy megcsinálhatják. Miért ne lehetnénk képesek mi is hasonlóra?” – tette fel a kérdést az nb1.hu-nak adott interjújában Loic Nego, a válogatott balszélsője.

A francia származású, 2011-ben hazánkba érkezett focista – aki jelenleg a francia első osztályú Le Havre csapatát erősíti – vasárnap Montenegró ellen csereként remekül állt be, tőle indult a harmadik gólt eredményező támadás is.

Nego eddig 33-szor öltötte magára a címeres mezt – a 2021-es Eb mindhárom csoportmeccsén szerephez jutott – de nem állna meg itt, és tekintve hogy 32 éves, még pár jó év benne is van. 

A szélső védőt arról is kérdezték, milyen véleménnyel vannak jelenlegi francia állomáshelyén a Rossi-csapat remekléséről. „Nagyon-nagy tisztelettel beszélnek a magyar válogatottról Franciaországban, amin én egyáltalán nem csodálkozom. A mostani két Eb-selejtező előtt a Monaco ellen futballoztunk, és Alekszandr Golovinnal beszélgettünk erről. Az orosz játékos gratulált nekem, hozzátéve, hogy nagyon jól játszik a magyar válogatott” – válaszolta Nego.

És ahogy mondtam, engem ez egyáltalán nem lepett meg, hiszen nagyon keményen dolgozunk, és megérdemeljük ezeket az eredményeket. De azért mindenképpen különleges dolog ilyen dicséretet kapni egy ilyen jó játékostól. Tisztelik az eredményeinket, hiszen nagyon hosszú ideje veretlen a magyar válogatott. Ez pedig nem lehet véletlen” – tette hozzá.

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

 

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tommaso
2023. november 20. 23:10
zsocc44, elméletileg természetesen nyerhetne, ahogy a kijutott többi csapat is. Csak van egy kis bökkenő. Amikor 1972-ben négyes döntő volt, akkor 25% volt az esélyünk, csak kettőt kellett volna nyernünk, egyet sem sikerült, végül utolsók lettünk. Most az esély 4,1%. És legalább ÖT csapatot kellene legyőzni. sorozatban Az ellenfelek között pedig számos korábbi világbajnok, és Európa-bajnok is szerepel. HAJRÁ MAGYARORSZÁG!
zsocc44
2023. november 20. 16:46
Tommaso, mi bánatért ne nyerhetne a magyar csapat EB-t? Nyerjék meg, legyenek a legjobb 4 között! Szép lenne végre! Abban viszont igazad van, hogy baromi hosszú és rögös addig az út! Még csak kijutottak, innen jön a neheze. De reméljük, hogy menni fog!
Tommaso
2023. november 20. 16:25
Rossi csak a fiatalokra épit, az tapasztaltabbakra rá sem hederit. De ha mégis behivna, szivesen megyek, sőt rohanok, ami nem nehéz, hiszen tavaly is lefutottam a marathont. Igaz teljesen egyéni módszerrel.
Tommaso
2023. november 20. 16:22
Mészöly Géza Focisulija alighatékonyabb, mint Orbán felcsúti Akadémiája. A Focisuli 1 db tanitványa szerzősött nagy bajnokságba.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!