Ukrajna kazettás lőszert vetett be Avgyijivkánál (VIDEÓ)

2024. március 25. 11:57

Az egyik ilyen másodlagos töltet el is talál valamit, ami lángra kap.

2024. március 25. 11:57

Nyitókép: FIORA GARENZI / HANS LUCAS / HANS LUCAS VIA AFP

Egy új drónfelvételt jelent meg Avgyijivka városáról, amin egy orosz aknavető elleni támadás látható. A felvétel érdekessége az, hogy Kijev a sokat kritizált kazettás lőszert vetette be az akció során – szúrta ki a Portfolio.

A felvételen az látszódik, amint az avgyijivkai kokszgyár területén sok apró robbanófej szóródik szét, vélhetően egy 155 mm-es tüzérségi lőszerből.

Az egyik ilyen másodlagos töltet el is talál valamit, ami lángra kap.

Az ukrán források szerint egy aknavető lőszerkészletét trafálták telibe, ezt azonban a távolról készült videó alapján nehéz megállapítani.

A felvételt itt tudja megtekinteni:

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vermacska
2024. március 26. 07:13 Szerkesztve
"Tömegesen vetették be ezeket a fegyvereket a vietnámi háború során Laoszban (kb. 10 millió fel nem robbant altöltet), Kambodzsában és Vietnámban, majd kisebb mértékben a Közel-Keleten, a Falkland-szigeteken, Irakban (a bevetett bombák ¼-e), a délszláv háborúban a 90-es években, és legutóbb Libanonban 2006-ban. " Na vajon ki?
Hekimeki
2024. március 25. 19:52
Az oroszok is szórják meg őket mint a szart ❗❗❗Amilyen a mosdó.....😠😠😠😡😡
antal-2
2024. március 25. 14:47
Kazettás bomba: A oldal: ruszki B oldal: hohol
lauderstenonis-2
2024. március 25. 14:10
Mivel az okok nem írták alá a kazettás lőszerek tilalmára vonatkozó egyezményt és elég aktívan használták Ukrajnában, így nem kell azon meglepődni, hogy ők is kapnak ilyet a nyakukba.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!